Club Brugge wint van KRC Genk: ''90 minuten dominant''

Club Brugge won met 3-1 van KRC Genk en blijft zo in het spoor van leider Union SG. Mats Rits was bepalend voor Blauw-Zwart en reageerde na afloop op de webstek van de nummer twee van de Jupiler Pro League.

Rits zag Club Brugge domineren. “Het was een andere wedstrijd in de eerste helft dan in de tweede helft. We waren negentig minuten wel de dominante ploeg. In de eerste helft hadden we het moeilijk door te laat druk te zetten. Lucumi kwam aan de bal en dribbelde in. Hij heeft de kwaliteiten om de bal te wisselen van kant en kan goed inspelen.”

Club Brugge reageerde in de tweede helft. “Met de rust hebben we daarop gehamerd. In de tweede helft kwamen er dan meer kansen in vergelijking met voor de rust. We kregen meer ruimte, zeker na die rode kaart. Al bij al was het een verdiende driepunter voor ons.”

Rits gaf ook een assist voor Hans Vanaken. “Het voelt fijn om bepalend te zijn. Het doet deugd dat ik de ploeg kan helpen, een beetje meer aanvallend dan ervoor. Het is gewoon wedstrijd per wedstrijd nu. We halen achttien op achttien, een goede reeks.”

“Maar het belangrijkste deel van het seizoen moet nog beginnen. Maar we komen er. De eerste weken waren er veel wedstrijden en was het moeilijk om details te leggen op training die de coach wou. Het zal zeker nog verbeteren”, aldus Rits.

Lees meer: