Club Brugge zit diep in de problemen: "Het is alarmfase rood"

Brandon Mechele in gesprek met de fans na verlies tegen KV Kortrijk
Brandon Mechele in gesprek met de fans na verlies tegen KV Kortrijk Foto: © Pro Shots

Club Brugge heeft tegen KV Kortrijk niet een einde kunnen maken aan hun slechte reeks (1-0 verlies). Sportjournalist Peter Vandenbempt ziet dat Blauw-Zwart zeer ondermaats presteert en vreest voor hun toekomstperspectief.

Vandenbempt is verbaasd over de vorm van de Club Brugge-spelers. Bij Sporza geeft hij aan: "Deze kern is samen met wellicht die van KRC Genk de sterkste en de ruimste in de hoogste klasse. Als je daarmee dan pas 7e staat met zestien punten uit elf matchen, de slechtste competitiestart in veertig jaar, dan ben je bepaald slecht bezig. Ook als trainer, die daar toch verantwoordelijk voor is."

Het is nog maar de vraag of het Club Brugge lukt om uit dit dal te klimmen. "Het is alarmfase rood, zowel voor Club Brugge als voor Deila. Want de komende twee weken kan Club Brugge nog heel lelijk vallen in de competitie tegen Antwerp, dat ook een beetje in een moeilijke periode zit, maar vooral tegen Union, donderdag Europees tegen Lugano en in de Beker op het Kiel tegen Beerschot, dat in 1B best wel goed bezig is", aldus Vandenbempt.

Lees meer:
0 reacties