'Club Brugge zoekt naar Schreuder-opvolger: Xabi Alonso in beeld'

Xabi Alonso
Xabi Alonso Foto: © Pro Shots

Alfred Schreuder maakt de overstap van Club Brugge naar Ajax. Dat betekent automatisch dat de koploper van de Belgische competitie op zoek moet naar een vervanger van de oefenmeester. Mogelijk wordt het zijn huidige assistent.

Carl Hoefkes is momenteel de rechterhand van Schreuder. Mogelijk wordt hij doorgeschoven, meldt Het Laatste Nieuws. De assistent-trainer staat er bij meerdere clubs goed op en ook in Brugge zelf is iedereen te spreken over hem. Of hij het daadwerkelijk gaat worden, is nog maar de vraag. De club kan ook met een externe oplossing komen.

Onder andere Xabi Alonso, oud-voetballer van Real Madrid, Bayern München en Liverpool wordt genoemd. Hij staat momenteel voor de spelersgroep bij de beloftenploeg van Real Sociedad en staat bekend als groot trainerstalent. "Het zou verbazen mocht zijn naam intussen van de shortlist verdwenen zijn", aldus het Belgische medium.

Ook Wouter Vrancken zou een optie kunnen zijn. Hij staat momenteel voor de groep bij KV Mechelen. De trainer promoveerde met die club naar het hoogste niveau en won de beker. KAA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck en Stuttgart-trainer Alexander Blessin zouden ook op een lijstje staan. Hun komst wordt een stuk onwaarschijnlijker geacht.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 34 51 77
2 Club Brugge 34 35 72
3 Anderlecht 34 36 64
4 Antwerp 34 17 63
5 Gent 34 26 62
Bekijk de hele stand