Club dreigt opnieuw achter de feiten aan te lopen

PHOTONEWS 10923266 071
PHOTONEWS 10923266 071 Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Club Brugge sloot het afgelopen seizoen af met de thuiswedstrijd tegen KRC Genk. Toen wist iedereen al dat het lang onrustig zou blijven op Jan Breydel. Het contract van Philippe Clement liep nog slechts één jaar door, terwijl de buitenlandse (top)clubs zich op korte termijn zouden melden in Brugge. Met Clement heeft de landskampioen in ieder geval overeenstemming bereikt, maar de toekomst van spelers als Charles de Ketelaere, Noa Lang, Odilon Kossounou en Clinton Mata is nog altijd onzeker. En dan wil Club zich ook nog dolgraag versterken. De achtervolgers lijken het momenteel echter een stuk beter voor elkaar te hebben.

Daags na de laatste wedstrijd van het seizoen tegen KRC Genk sloot Vincent Mannaert aan bij het programma Extra Time. De toekomst van Clement was één van de punten die aan tafel werd besproken. Hoewel beide partijen de intentie uitspraken graag langer met elkaar in zee te gaan, duurde het langer dan verwacht vooraleer Clement zijn handtekening onder een nieuw contract voor onbepaalde duur zette. ''Dat is het eerste dat je als trainer wil: dat je met een betere kern aan het seizoen kunt starten'', klonk het namens Mannaert die avond bij Extra Time.

Dat klonk veelbelovend, al trapte de algemeen manager direct op de rem. ''Sowieso zal de transfermarkt laat opstarten met Euro 2020, de Copa America en het coronavirus dat nog doorweegt.'' Inmiddels zijn we bijna een maand verder en wacht de achterban van Club Brugge nog op de eerste zomeraanwinst. De eerste leek afgelopen week een formaliteit. Volgens binnenlandse media naderden Standard en Club Brugge een akkoord over de transfer van Michel-Ange Balikwisha. De vleugelaanvaller had al gesproken met Clement en was naar verluidt zeer gecharmeerd door de interesse van de landskampioen. Inmiddels lijkt Club de komst van Balikwisha te moeten vergeten.

Concurrenten slaan slag na slag

Terwijl Blauw-Zwart zijn draai nog niet heeft weten te vinden op de transfermarkt, laten de achtervolgers er geen gras over groeien. Vooral KAA Gent en Anderlecht hebben al flink van zich laten horen. De Buffalo's sloegen recentelijk twee vliegen in één klap. Gianni Bruno en Andrew Hjulsager kwamen over van respectievelijk Zulte-Waregem en KV Oostende. Bruno scoorde er in het afgelopen seizoen flink op los, terwijl Hjulsager zich bewees als aangever. Ook Anderlecht heeft zich versterkt, alhoewel het Lukas Nmecha al zag vertrekken en ook Sambi Lokonga op het punt staat om een transfer te maken. Tegenover hun vertrek staat echter de komst van Wesley Hoedt en Majeed Ashimeru.

https://twitter.com/rscanderlecht/status/1405806941029474304?s=20

En dan kondigde Anderlecht in een eerder stadium al de komst van Lior Refaelov aan. We kunnen dus wel stellen dat de ploeg van Vincent Kompany een serieuze kwaliteitsinjectie heeft gekregen. Ook Antwerp FC houdt zich niet op de achtergrond. De Great Old pakte vrijdagavond uit met de komst van Björn Engels, die in het verleden 97 wedstrijden voor Club Brugge speelde. Als reactie op Engels zijn terugkeer op de Belgische velden, beginnen de supporters van Blauw-Zwart zich af te vragen waarom hun favoriete club wederom zo laat op gang komt. Afgelopen zomer duurde het ook al een eeuwigheid voordat de eerste zomeraanwinst binnen was. Dat bleef niet zonder gevolgen. Club verloor niet alleen de bekerfinale, maar ook twee van de eerste drie competitiewedstrijden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda