Club en Anderlecht dagen elkaar uit op de mercato

PHOTONEWS 10919975 138
PHOTONEWS 10919975 138 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Anderlecht baarde opzien door nog voor het officieel openen van de transfermarkt de ene na de andere nieuwe speler te verwelkomen. Heel veel profijt heeft de ploeg van Vincent Kompany daar echter nog niet van gehad. Ze haalde slechts één punt in de eerste twee duels. Niet heel gek dat de Paars-Witten zich naar verluidt nog willen versterken met... Álex Collado, target van Club Brugge. Het is niet de eerste keer deze zomer dat de rivalen elkaar dwarsliggen.

In juli haalde Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute nog keihard uit naar Club Brugge. De preses van Paars-Wit verweet de aartsrivaal een gebrek aan 'sportsmanship'. ''Haast elke speler met wie wij in deze transferperiode beginnen te onderhandelen, krijgt plots ook een bod van Club Brugge. Een geluk dat wij die spelers toch binnenhalen, anders kunnen ze straks in Westkapelle een vestiaire bijbouwen voor al die extra spelers'', klonk het namens Vandenhaute in gesprek met De Morgen.

Op dat moment had Anderlecht al flink van zich laten horen op de mercato. Zo haalde het met onder anderen Lior Refaelov en Wesley Hoedt twee gevestigde namen in huis. Hoedt stond in het verleden weliswaar in de belangstelling van Club Brugge, maar dat was deze zomer niet het geval. Althans, dat vertelde de verdediger zelf in gesprek met  La Dernière Heure. Op welke spelers doelde Vandenhaute dan? In elk geval Lukas Nmecha. De spits kwam in het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Anderlecht en maakte een sterke indruk.

Een hak zetten

Ook in de ontmoetingen met Club. In juni pakte Het Laatste Nieuws uit met de vermeende interesse van Blauw-Zwart in Nmecha. Volgens de preses van Anderlecht informeerde Blauw-Zwart maar om één reden bij Manchester City, dat Nmecha onlangs voor acht miljoen euro verkocht aan VFL Wolfsburg. ''Iemand willen binnenhalen, alleen maar om de concurrentie een hak te zetten, ik snap dat niet'', zei Vandenhaute.

En nu lijkt Anderlecht juist de partij te zijn die haar concurrent wil ergeren op transfergebied. Volgens het Spaanse RAC1 hebben de Paars-Witten Collado 'een zeer interessant voorstel' gedaan. Het Laatste Nieuws meldde eerder deze week dat de speler van FC Barcelona al persoonlijk rond was met Club, maar omdat de clubs nog niet tot een akkoord zijn gekomen, ruiken andere clubs hun kans. Het is echter de vraag in hoeverre Anderlecht serieus werk wil maken van Collado. Kompany heeft voldoende te kiezen voorin, terwijl de spoeling op Jan Breydel dun is.

https://twitter.com/gerardromero/status/1423259246024593411?s=20

Mocht Collado uiteindelijk toch 'gewoon' voor Club Brugge kiezen, zou Vandenhaute er goed aan doen om zijn interview in De Morgen een keer terug te lezen. Hij stond in zijn recht om zijn onvrede te uiten, maar om vervolgens (mogelijk) te doen wat hij Club juist verweet... Dat is natuurlijk een beetje krom.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand