Club en Westerlo slaan de handen voor derde maal ineen

PHOTONEWS 10934977 019
PHOTONEWS 10934977 019 Foto: © Sm/Photo News

Club Brugge neemt tijdelijk afscheid van Tibo Persyn. De vleugelverdediger komt, zoals woensdag al bekend werd, het restant van het seizoen uit voor KVC Westerlo. Daarmee helpen Club Brugge en de koploper van 1B elkaar dit seizoen al voor de derde keer.

Club Brugge bereidde zich van de zomer met een grote kern voor op het nieuwe seizoen. Die werd er in de laatste weken van de transferwindow alleen nog maar groter op. Blauw-Zwart haalde de ene na de andere nieuwe speler binnen in de hoop om Europees succesvol te zijn én in eigen land verder afstand te nemen van de achtervolgers.

Op de slotdag van de transferwindow spande Club Brugge de kroon. Jack Hendry, Faitout Maouassa, Antonio Nusa én José Izquierdo maakten allemaal op de valreep de overstap naar West-Vlaanderen. Meerdere spelers hadden op dat moment al eieren voor hun geld gekozen. Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus, bijvoorbeeld.

De Cuyper en Van den Keybus maakten vorig seizoen een goede indruk bij Club NXT en mochten een paar keer meedoen in de hoofdmacht. Dit seizoen wilden ze definitief hun plekje in de hoofdmacht bemachtigen. Maar zowel De Cuyper als Van den Keybus kwam al vrij snel tot de conclusie dat het dit seizoen niet zou lukken. De concurrentie op hun posities is simpelweg te groot.

De Cuyper en Van Den Keybus kwamen net tekort voor de hoofdmacht, maar waren het niveau van Club NXT al ontgroeid.

De Cuyper trok op huurbasis naar KVC Westerlo om zich daar verder te ontwikkelen. Hij werd een paar weken later gevolgd door Van den Keybus. Beiden kwamen net tekort voor de hoofdmacht van Club Brugge, maar waren het niveau van Club NXT al ruim en breed ontgroeid. De tijdelijke stap naar KVC Westerlo is een juiste gebleken.

Persyn

Beiden hebben een basisplaats en lijken klaar om na dit seizoen serieus te gaan strijden om een basisplaats bij Club Brugge. Tibo Persyn hoopt dat over een paar maanden óók te kunnen zeggen. Persyn genoot een groot deel van zijn opleiding bij Blauw-Zwart en keerde van de zomer na een avontuur bij Inter terug in West-Vlaanderen.

De concurrentie op de rechtsbackpositie is echter niet mild. Clinton Mata is onomstreden en Ignace Van der Brempt geldt als stand-in voor de Angolees. Persyn kwam er dus niet aan te pas. Hij deed in de eerste seizoenshelft 81 minuten mee, waarin hij wel één keer scoorde. Nu kiest hij dus eieren voor zijn geld en hoopt hij zich bij de koploper van 1B door te ontwikkelen tot serieuze concurrent voor Mata.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1486648038336647172?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand