Club gaat voor nieuwe kans in Providence-dossier

PHOTONEWS 10898766 177
PHOTONEWS 10898766 177 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Nog slechts twee weken en dan sluit de transfermarkt alweer haar deuren. Club Brugge zal er dus flink wat haast achter moeten zetten. De kampioen van België wil zich nog graag op meerdere posities versterken. De vleugels genieten echter de voorkeur. Nadat Blauw-Zwart er niet in slaagde om Álex Collado los te weken bij FC Barcelona, waagt het nu een poging bij AS Roma. Ruben Providence zou op korte termijn naar Jan Breydel moeten komen.

Hoewel het treffen tussen Union en Club Brugge nog moest beginnen, kon de start van augustus al haast niet meer stuk voor de supporters. In de zoektocht naar een nieuwe buitenspeler was Blauw-Zwart uitgekomen bij Álex Collado. De speler zelf kreeg van FC Barcelona toestemming om het trainingskamp in Duitsland te verlaten om zijn (tijdelijke) transfer af te ronden. Club Brugge zou dus zijn nieuwe werkgever moeten worden.

Zijn komst leek een formaliteit. Club zou hem voor één seizoen overnemen van Barcelona, zonder aankoopoptie. Collado was er namelijk op gebrand om na dit seizoen voor zijn kans in Camp Nou te gaan. Terwijl de dagen verstreken, werd het opvallend stil rond de persoon van Collado. Wat bleek, Club wilde hem graag uren, maar wel mét aankoopoptie. Dat zagen Barça en Collado in eerste instantie echter niet zitten. Zoals gezegd wilde Collado alsnog slagen in Barcelona en had de Spaanse grootmacht er vertrouwen in dat hem dat alsnog zou lukken.

Terwijl Club zijn komst al uit het hoofd leek te kunnen zetten, sijpelde het nieuws door dat Barcelona was bijgedraaid en alsnog heil zag in een uitleenbeurt mét aankoopoptie. Er was echter één probleem: Collado zelf zag dat niet zitten. Zo moest Blauw-Zwart toch een streep zetten door zijn komst. Een hard gelag, want de zoektocht naar een nieuwe flankspeler schoot al niet op. Met nog slechts twee weken te gaan tot het verstrijken van de mercato probeert Club het nu bij AS Roma.

De kampioen van België zou naar verluidt al akkoord zijn met AS Roma over een uitleenbeurt van Providence, inclusief aankoopoptie. Die zou volgens Italiaanse media twee miljoen euro bedragen. Nu komt het er voor Club alleen nog op aan om Providence zelf te overtuigen van een overgang naar Jan Breydel. Een voordeel ten opzichte van Collado is dat Providence niet al jaren in Rome rondloopt. Hij speelde zelf nog geen minuut in de hoofdmacht. Bij Club zou hij (veel) meer perspectief hebben op speeltijd.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand