Club-Gent: enkele mooie zeges op een rijtje

Brugse aanhang viert Club Brugge Gent
Brugse aanhang viert Club Brugge Gent Foto: © Foto: ©Blue Army

Met een voorsprong van maar liefst vijftien punten op AA Gent kroonde Club Brugge zich in het afgelopen seizoen tot landskampioen. De Buffalo's was er alles aan gelegen om het gat dit seizoen te dichter, of in ieder geval kleiner te maken. Vooralsnog slaagt de ploeg daar echter niet in. De achterstand op de regerend landskampioen bedraagt nu al veertien punten. Met Hein Vanhaezebrouck lijkt Gent de weg omhoog terug te hebben gevonden. Wil het zondagmiddag stunten in de Slag om Vlaanderen, zal het een stuk beter voor de dag moeten komen dan in onderstaande wedstrijden.

2019/2020: Club Brugge-AA Gent 4-0

Niet Club Brugge, maar KRC Genk veroverde in 2019 de landstitel. Dat viel niet goed op Jan Breydel. De club had Anderlecht al (ver) achter zich gelaten, maar kreeg er een nieuwe concurrent bij. Althans, dat was de verwachting. In het afgelopen seizoen was er immers weinig sprake van een echte concurrent. Dat bleek al vroeg in het seizoen. Club Brugge begon beresterk aan de competitie en bleef in de eerste dertien wedstrijden ongeslagen. Daar zat een overwinning op Anderlecht tussen, altijd mooi. Maar de mooiste overwinning boekte Club op AA Gent, op 6 oktober 2019. Een puike voorzet van Krépin Diatta belandde na elf minuten op het hoofd van Hans Vanaken. Met een geplaatste kopbal opende hij het bal. Het startsein voor een mooie middag.

https://www.youtube.com/watch?v=Pj9n1Yzov14
2018/2019: AA Gent-Club Brugge 0-4

In de onderlinge confrontaties met Club had Gent eigenlijk geen schijn van kans. Alleen op bezoek bij Club Brugge in de Jupiler Pro League kon het de concurrent in bedwang houden (1-1). Maar in eigen huis had het weinig te vertellen tegen toenmalig Clubtrainer Ivan Leko en zijn manschappen. Evenals in het duel hierboven was het Vanaken die een belangrijke rol speelde bij de openingstreffer. De spelmaker kreeg met een man kort op hem gedekt de bal toegegooid van Karlo Letica. Vanaken was daar echter niet van onder de indruk en draaide heel soeverein weg bij zijn tegenstander. Het veld lag vervolgens helemaal open en daar wist Arnaut Danjuma Groeneveld met zijn snelheid wel raad mee.

https://www.youtube.com/watch?v=WF0CmJUkvZE
2018/2019: Club Brugge-AA Gent 3-0

In hun eerste ontmoeting in dat seizoen was Club Brugge veel te sterk voor Gent (0-4). Op Jan Breydel hielden de Buffalo's Blauw-Zwart weliswaar op gelijke hoogte, maar in de play-offs liet Club er opnieuw geen gras over groeien. Op de eerste speeldag kwam Gent naar Brugge. Voor de bezoekers werd het een middag om snel te vergeten. Binnen het kwartier nam de thuisploeg via Ruud Vormer de leiding. Niet lang daarna moest Gent door met tien man na een smerige overtreding van Vadis Odjidja-Ofoe. Vervolgens deed Clinton Mata iets heel geks, waarmee hij Jan Breydel nog meer deed beven.

https://www.youtube.com/watch?v=rM654uIGG10&t=14s
2015/2016: AA Gent-Club Brugge 1-4

Ook toen zat Vanhaezebrouck op de bank van Gent. In de beginfase had Club Brugge het erg lastig met de gastheer. De opportunistische speelwijze van Gent, met veel hoge ballen op de kopsterke Laurent Depoitre en Kalifa Coulibaly, zorgde voor veel chaos in de Brugse defensie. Het openingsdoelpunt van Gent kon dan ook niet uitblijven. De treffer van Depoitre bleek een wake-up call voor Club, want de ploeg van toenmalig trainer Michel Preud'homme begon opeens te voetballen. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker van Vanaken. Het duel dat zich vervolgens ontwikkelde, stond in schril contrast met de eerste 25 minuten, waarin Club compleet werd overlopen door Gent.

https://www.youtube.com/watch?v=cXaXUczfNxU
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda