Club is tweede plaats nu officieel kwijt aan Antwerp FC

PHOTONEWS 10952306 208
PHOTONEWS 10952306 208 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge is niet langer de eerste achtervolger van Union. Antwerp FC zette de inhaalwedstrijd op KV Kortrijk eerder op de woensdagavond om in drie punten en is daardoor de nieuwe nummer twee van de Jupiler Pro League.

Scheidsrechter Jasper Vergroote kwam bijna handen en voeten tekort om de ontmoeting tussen KV Kortrijk en Antwerp FC in goede banen te leiden. Al na tien minuten voetballen werd hij gedwongen tot een wedstrijdbepalende beslissing. Vergroote bestrafte een overtreding van Birger Verstraete van Antwerp FC op Billal Messaoudi met een directe rode kaart. De Great Old moest dus al vroeg in de eerste helft verder met tien.

Maar dat deerde de Antwerpenaren niet. Integendeel zelfs. Nog geen tiental minuten later waren zij degenen die de score openden. Mbwana Samatta rondde af op aangeven van Radja Nainggolan. De aangever leek in de tweede helft de volgende speler van Antwerp FC die er met rood uit moest. Scheidsrechter Vergroote dacht dat de voormalig Rode Duivel hands maakte. Maar na ingrijpen van de VAR kwam hij terug op die beslissing.

Nainggolan mocht blijven staan en ook de in eerste instantie gegeven strafschop werd ingetrokken. Een hard gelag voor KV Kortrijk, dat voor rust al genoeg kansen kreeg om de stand gelijk te trekken. Maar de thuisploeg had het vizier niet op scherp staan. Dat kwam haar duur te staan, want in minuut 68 moest Abdelkahar Kadri inrukken met rood. Zo werd het tien tegen tien.

En die situatie speelde Antwerp FC eigenlijk probleemloos uit. Het kwam niet meer in de problemen en maakte er zelfs nog 0-2 van. Een belangrijke overwinning voor de Great Old, die daardoor over Club Brugge heen klimt naar de tweede plaats. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu twee punten in het voordeel van de Antwerpenaren.