Club jaagt tegen Eupen op primeur onder Schreuder

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/mata-over-transfer-gras-is-niet-altijd-groener-aan-de-overkant/

Club Brugge is er alles aan gelegen om de uitwedstrijd tegen Eupen in winst om te zetten. Niet alleen om in het spoor te blijven van koploper Union, maar ook om de achtervolgers op gepaste afstand te houden. Daarvoor moet Blauw-Zwart zondag wel iets doen waarin het sinds de aanstelling van Alfred Schreuder als hoofdtrainer nog niet is geslaagd.

Club wil én moet elk jaar kampioen spelen. Na de landstitel van vorig seizoen was bij aanvang van het huidige de verwachting dat Blauw-Zwart dat kunstje wel even zou herhalen. Maar niets blijkt minder waar. Het zou inmiddels zelfs een stunt zijn als Club Brugge er dit seizoen nog met de landstitel vandoor weet te gaan. De achterstand op leider Union bedraagt immers negen punten.

Schreuder kreeg bij zijn aanstelling als hoofdtrainer van Blauw-Zwart een duidelijke opdracht mee, namelijk de achterstand op Union goed weten te maken. Die bedroeg in de winterstop zeven punten. De ploeg van Schreuder moest in ieder geval zien te voorkomen dat het verschil alleen nog maar groter zou worden in de aanloop naar de Champions' play-offs. Maar daarin is ze dus niet geslaagd.

Bij aanvang van de vorige speelronde was het gat tussen Union en de regerend landskampioen zelfs twaalf punten. De verwachting was dat Union in de eerste weken van 2022 hier en daar wel wat zou laten liggen. Maar de leider uit Brussel speelde alleen gelijk in Jan Breydel. KRC Genk, Anderlecht en Antwerp FC werden allemaal verslagen. Maar STVV bewees vorige week dat Union wel degelijk te kloppen is.

Geloof

De ploeg uit Sint-Truiden zegevierde met 0-1 op het veld van de koploper. Ze bood Club de uitgelezen kans om dichter in de buurt van Union te komen. De ploeg van Schreuder liet die kans niet liggen. Ze won met 2-0 van Charleroi en bracht de achterstand op Union terug tot negen punten. Het verschil is nog steeds groot. Maar met nog zeven wedstrijden in de reguliere competitie en zes in de play-offs te gaan, is de landstitel zeker nog niet uit zicht.

Sinds de aanstelling van Schreuder wist Club nog geen twee opeenvolgende competitiewedstrijden te winnen.

Wil Blauw-Zwart in de race blijven voor de derde opeenvolgende landstitel, mag en kan het geen misstap meer begaan. Maar sinds de aanstelling van Schreuder wist Club nog geen twee opeenvolgende competitiewedstrijden te winnen. Na de 2-0 zege op STVV volgden gelijke spelen tegen Standard en Union. En na de 0-1 overwinning op KV Kortrijk verloor Club van KAA Gent (1-2). Tussendoor werden de Buffalo's overigens wel verslagen in de eerste halve finale van de Croky Cup.

Maar in de competitie kwam het dus nog niet voor dat Club twee keer achter elkaar wist te winnen. Hoog tijd dat daar verandering in komt. De sfeer zit er in de aanloop naar het bezoek aan Eupen in ieder geval goed in. 'De jongens hadden ook de match van Union gezien en waren blij na Charleroi. Het is nu zaak om te blijven vechten voor het team en een hoge eindklassering', werd Schreuder tijdens zijn persconferentie van vrijdag geciteerd door Het Nieuwsblad.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand