Club jaagt tegen Kortrijk op eerste zege in drie duels

Hoewel verschillende internationals van Club Brugge begin deze week nog in actie kwamen, staat de kampioen van België vrijdagavond alweer op het veld. De ploeg van Philippe Clement krijgt bezoek van KV Kortrijk. Na twee wedstrijden zonder zege in de Jupiler Pro League, staat de druk er toch op bij Blauw-Zwart. Het is er alles aan gelegen om met een goed gevoel toe te werken naar de kraker tegen Manchester City.

Het is alweer de vierde keer in het nog prille seizoen dat Club Brugge een thuiswedstrijd speelt op de vrijdagavond. Het leverde vooralsnog niet bepaald veel succes op. KV Oostende werd weliswaar met 3-0 verslagen, maar tegen Cercle en OH Leuven kwam de ploeg van Clement niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het puntenverlies tegen OH Leuven is precies drie weken geleden. Hoewel Club een paar dagen later een knappe zege boekte op RB Leipzig in de Champions League, ging het toch met een dubbel gevoel de interlandbreak in.

De laatste wedstrijd voor de tweede interlandperiode van dit seizoen resulteerde immers ook niet in een overwinning. Op bezoek bij rivaal Anderlecht kwam Blauw-Zwart weliswaar al vroeg in de eerste helft op voorsprong, maar slaagde het er geen moment in om het niveau van de wedstrijd tegen Leipzig te evenaren. Club oogde vermoeid. Vooral in de tweede helft speelde de vermoeidheid flink parten. Anderlecht, dat in de aanloop naar de topper geen Europese verplichtingen had, maakte daar slim gebruik van. Club kon de vuile meters niet meer belopen en moest uiteindelijk vrede hebben met een punt.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1448898692749185034?s=20

Elf verliespunten

Twee gelijke spelen op een rij. Door de overwinning op Leipzig werd het punt op Anderlecht een beetje verbloemd, maar Club heeft al veel te veel averij opgelopen in de competitie. Na tien wedstrijden staat de landskampioen op slechts negentien punten. Ze liet al elf punten liggen. Het is dat de concurrentie ook zo wisselvallig als wat is, anders had Club al tegen een grote achterstand aangekeken. Vrijdagavond zal er dus weer eens gewonnen moeten worden. Het belooft geen makkie te worden. KV Kortrijk is met vijftien op dertig prima begonnen.

Daarnaast hebben de Kerels al vaak genoeg bewezen een vervelende tegenstander te kunnen zijn. Zo won KV Kortrijk in de aanloop naar dit seizoen nog een oefenduel van Club (0-1). Tijdens de interlandbreak in september oefenden beide ploegen opnieuw. Ditmaal eindigde de ontmoeting in een 0-0 gelijkspel. Clement en co zijn dus gewaarschuwd. De ontmoeting op Jan Breydel begint om 20.45 uur.

Lees meer: