Club kan hekkensluiter niet over de knie krijgen

Ruud Vormer verlaat teleurgesteld het veld van Moeskroen|Philippe Clement, coach van Club Brugge
Ruud Vormer verlaat teleurgesteld het veld van Moeskroen|Philippe Clement, coach van Club Brugge Foto: © ©Jimmy Bolcina / Photonews

Een ongeïnspireerd Club heeft vanavond niet kunnen winnen op het veld van hekkensluiter Moeskroen. In een wedstrijd waar amper gevaarlijke acties waren bleef het bij een scoreloos gelijkspel. Mignolet moest in blessuretijd zelfs nog uitpakken met een save om toch één punt mee te nemen naar Brugge.

Clement voerde twee wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd tegen Dortmund. Mechele verving de geblesseerde Deli en Diatta mocht rusten waardoor Okereke nog eens zijn kans kreeg. 

Openingen gezocht

Club eiste het balbezit op maar kon daar opnieuw niet veel mee aanvangen. De eerste kans viel op het kwartier en was zelfs voor Moeskroen dat een twee tegen één situatie niet goed uitspeelde en Mignolet de slappe poging van Da Costa makkelijk kon stoppen. Club reageerde via een verre bal van Lange richting Okereke maar de bal gleed iets te snel door op de vernieuwde grasmat waarop de Nigeriaan de bal in het zijnet trapte.

Voor de rest was het zoeken naar openingen. Moeskroen holde achter de bal, maar hield de lijnen goed gesloten. Blauw-Zwart kon enkel met twee afstandsschoten van Vormer en Lang voor wat gevaar zorgen maar beide pogingen gingen naast. Na een mooie dubbelpass tussen Okereke en Vormer kraakte Okereke helaas zijn schot waardoor de bal opnieuw naast ging. Club bleef het balbezit behouden, maar kon geen gaatje vinden in de defensie van de Henegouwers. Een afstandsschot van Bakic die Mignolet niet kon verontrusten was de enige bal tussen de paal in de laatste twintig minuten.

 width=
Photo by Jimmy Bolcina / Photonews

Geen beterschap

Club probeerde iets meer tempo te maken in de tweede helft, maar openingen vinden bleek een helse opgave. Met de beste wil van de wereld konden we de eerste vijfentwintig minuten geen enkele kans noteren. In de eenenzeventigste minuut kopte Vanaken een vrije trap van Vormer naast. Toen de ingevallen Schrijvers kort daarop een schot naast zag gaan, leek er even sprake van druk, maar niets bleek minder waar. Het was opnieuw wachten op een vrije trap van Vormer om een kans te noteren maar Koffi plukte de bal onder de lat.

In de voorlaatste minuut was er even ruimte voor Schrijvers maar die besloot iets te overhaast voorlangs terwijl er nu wel opkomende spelers waren. De kijkers werden gestraft met zes minuten extra tijd en daarin pakte Moeskroen ei zo na de winst toen Kossounou een bal in de voeten van Gnohéré kopte en die prompt met een ver schot uitpakte, maar Mignolet was alert en duwde de bal in hoekschop. Zo eindigde de partij op een 0-0 gelijkspel en meer zat er eigenlijk niet in.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand