Club kan zaterdag al eerste tik uitdelen aan Anderlecht

Het Jan Breydel van Club Brugge
Het Jan Breydel van Club Brugge Foto: © Florian Van Eenoo Photo News

Na een weekend zonder verplichtingen, mag Club Brugge zondagavond weer aan de bak. Op het programma staat de topper tegen Anderlecht, tevens de eerste wedstrijd in de Play-Offs. Daarmee krijgt Blauw-Zwart dus direct de kans om zich te revancheren voor de recente nederlaag in Brussel. Club YLA krijgt zaterdagmiddag al de mogelijkheid om de Paars-Witten te laten zien dat er in Brugge weinig te halen valt. Ook de dames krijgen bezoek van Anderlecht. Niet de uitgelezen, maar wel een mooie tegenstander om de ommekeer te realiseren.

De eerste seizoenshelft eindigde voor Club YLA met een pijnlijke nederlaag tegen Gent: 4-0. De dames waren er dan ook op gebrand om in de tweede seizoenshelft sterk uit de startblokken te schieten. Dat deden ze. Met tien punten uit de eerste vier duels kon de ploeg van Leo Van Der Elst met tevredenheid terugkijken op de hervatting. Jammer genoeg kwam de klad er daarna in te zitten. De laatste overwinning dateert inmiddels van ruim twee maanden geleden. Op 28 februari zegevierde Club YLA met 2-0 tegen Charleroi. In de reguliere competitie werd vervolgens verloren van achtereenvolgend Anderlecht, Gent, Standard en OH Leuven.

Omdat de dames al in een vervroegd stadium zeker waren van een ticket voor Play-Off I, hoefden ze niet te vrezen voor een vroegtijdig einde van het seizoen. Ze zullen zich echter snel moeten oprichten om geen al te zure nasmaak over te houden aan dit seizoen. Ook de start van de Play-Offs verliep niet zoals gewenst. Club YLA verloor van achtereenvolgend OH Leuven, Standard en Gent. De ploeg uit Luik was weliswaar een maatje te groot voor Blauw-Zwart, maar tegen zowel OHL als Gent zat er weldegelijk minimaal één puntje in. Zover kwam het dus niet, helaas. Zaterdagmiddag hoopt Club YLA op meer geluk. Het beloven echter negentig lange minuten te worden.

Gewaarschuwd

Anderlecht is namelijk al het hele seizoen de koploper van de Scooore Super League. In de afgelopen weken liet het echter wat steken vallen. Zo verloor Anderlecht op de slotdag van de reguliere competitie van Woluwe en startte het de Play-Offs met een 0-0 gelijkspel tegen OH Leuven. Afgelopen speelronde liet de ploeg van Patrick Wachel echter zien waarom ze al maanden ruim aan kop gaat. Nummer twee Standard werd met 6-0 aan de kant gezet. Club YLA is dus gewaarschuwd. Dat waren Van Der Elst en co sowieso al. De eerste twee ontmoetingen tussen Blauw-Zwart en Paars-Wit waren namelijk een prooi voor de hoofdstedelingen (2-3 en 5-0).

Gezien de vorm van Club YLA lijkt het dus een eenzijdige middag te worden, maar in het voetbal weet je het nooit. Bij Anderlecht staat de druk er flink op. Wachel en co móéten kampioen worden, terwijl Club YLA eigenlijk om de eer speelt. Wellicht dat Van Der Elst erin slaagt om een tactiek te bedenken waarmee de Brugse dames kunnen stunten.

Zaterdag 1 mei, 16.00 uur: Club YLA-Anderlecht

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1387075283807768576?s=20
Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand