Club kan zich zondag plaatsen voor Champions' play-offs

PHOTONEWS 10946112 517
PHOTONEWS 10946112 517 Foto: © Orange Pictures/Photo News

Club Brugge boekte zaterdagavond de vijfde competitiezege op een rij. Na Charleroi, Eupen, Antwerp FC en Seraing moest ook KV Oostende eraan geloven. Hoewel er op het vertoonde spel nog het een en ander valt aan te merken, kan de ploeg van Alfred Schreuder met een goed gevoel toewerken naar de Champions' play-offs. Zondag kan het ticket al binnen zijn.

In het afgelopen seizoen was het niet de vraag óf, maar wannéér Club Brugge zich zou plaatsen voor de Champions' play-offs. De ploeg van toenmalig trainer Philippe Clement vond in de Europa League en de Croky Cup al voortijdig haar Waterloo, maar in de competitie stond er geen maat op haar. Na 34 wedstrijden in de reguliere competitie bedroeg de voorsprong op nummer twee Antwerp FC maar liefst zestien punten.

Daardoor begon Club Brugge met een recordvoorsprong van acht punten aan de Champions' play-offs. Het werd echter toch nog spannend. De goede vorm was weg en Club hield eerste achtervolger KRC Genk uiteindelijk alleen op doelsaldo achter zich. De nacompetitie van vorig seizoen toonde nogmaals aan dat een ruime voorsprong bij het slot van de reguliere competitie niet wil zeggen dat de landstitel al binnen is. Union is dan ook gewaarschuwd.

Nu was Club Brugge in het afgelopen seizoen wel een stuk dominanter dan Union. De huidige koploper heeft 'slechts' zeven punten meer dan Blauw-Zwart. Met nog drie wedstrijden te gaan in de reguliere competitie zou Club zelfs nog de koppositie kunnen veroveren. Maar dan moeten er wel hele gekke dingen gebeuren. Schreuder zei na de 0-5 overwinning op Seraing al dat de focus de komende weken ligt op het bereiken van de Champions' play-offs.

Lees ook: Schreuder: ”Hiermee spoel je de ontgoocheling niet door”

Afhankelijk van Gent

Dankzij de vijfde opeenvolgende zege is Club Brugge erg dichtbij. De voorsprong op nummer vijf KAA Gent bedraagt momenteel elf punten. Dat is, met nog drie speeldagen te gaan, voldoende om te kunnen zeggen dat het play-off ticket binnen is. Maar KAA Gent komt dit weekend nog in actie. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck gaat zondagavond op bezoek bij Beerschot. Mocht Gent tegen puntenverlies aanlopen, of het nou een nederlaag of een gelijkspel is, heeft Club het startbewijs voor de play-offs binnen.

https://twitter.com/KAAGent/status/1502920844603011074?s=20&t=ialsbKkfH5ijXSUSHO2nhQ

En dat zou met nog drie speeldagen te gaan natuurlijk een fijne wetenschap zijn, al bevindt Club zich natuurlijk niet in de positie om er met de pet naar te gooien. Het zal immers in de buurt van Union moeten blijven. Maar de kans dat het zondagavond al 'raak' is voor Club, is niet bijzonder groot. Gent treft in Beerschot immers de rode lantaarn. Waar Gent de laatste vijf competitieduels wist te winnen, kwam Beerschot in 2022 pas tot twee zeges.

Programma zondag 13 maart:

  • 13.30 uur: Anderlecht-Antwerp FC
  • 16.00 uur: KRC Genk-STVV
  • 18.30 uur: Beerschot-KAA Gent
  • 21.00 uur: Standard-Seraing
Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand