Club krijgt harde tik op wat een grootse dag moe(s)t worden

©photonews
©photonews Foto: © https://blauwzwartfans.be/2021/08/club-krijgt-flinke-tik-op-wat-een-grootse-dag-moest-worden/

Het lange wachten loont. Althans, dat dachten de supporters van Club Brugge afgelopen vrijdag. De kampioen van België kondigde niet alleen de komst van Owen Otasowie aan, maar ook die van Ruben Providence. Met laatstgenoemde had Blauw-Zwart eindelijk zijn gewenste versterking voor de flanken binnen, al wilde het ook nog heel graag Mohamed Daramy losweken bij FC Kopenhagen. Club moet echter een streep zetten door zijn komst. En dat komt toch heel hard aan.

De zoektocht naar een nieuwe sensatie op de flanken begon al in januari. Krépin Diatta vertrok voor een kleine twintig miljoen euro naar AS Monaco. Een flinke meevaller - financieel - voor Blauw-Zwart. Sportief gezien was zijn vertrek echter een klap voor Club Brugge. In eerste instantie werd de pijn verzacht door de uitstekende start van Bas Dost, maar sinds de Nederlander in matige vorm verkeert, doet het vertrek van Diatta zich enorm voelen. ''Op dit moment hebben we met Noa Lang slechts één winger'', zei Philippe Clement na afloop van het bezoek aan Zulte-Waregem.

Daar moest en zou verandering in komen. Club Brugge liep op de transfermarkt echter tegen de ene na de andere teleurstelling op. Eerst was er het dossier rond de persoon van Michel Ange-Balikwisha. Club was met Standard al rond over een transfer van de buitenspeler, maar Balikwisha zelf wilde liever naar Antwerp FC. Een hard gelag voor Blauw-Zwart, dat vervolgens ook naast Álex Collado greep. Collado had geen oor naar een uitleenbeurt aan Club inclusief aankoopoptie. En dus verlegde Vincent Mannaert de focus naar Mohamed Daramy. Een technische vleugelflitser die zowel links als rechts uit de voeten kan.

De achterban droomde al van Daramy in het shirt van haar favoriete club. Zover zal het echter niet komen. Hij heeft namelijk geen oor naar een vertrek naar Club Brugge. Het heeft er veel van weg dat hij naar Ajax vertrekt. Er lopen inmiddels gesprekken tussen FC Kopenhagen en de Amsterdammers. Club zal dus verder moeten zoeken. Het zal nu nog meer tempo moeten maken. De transfermarkt is nog maar tien dagen geopend.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand