Club laat de zege liggen tegen Lazio Roma

Club Brugge speelt gelijk tegen Lazio Roma|
Club Brugge speelt gelijk tegen Lazio Roma| Foto: © ©Peter De Voecht/Photo News

Blauw-Zwart is er niet in geslaagd een tweede zege te boeken in de Champions League. Tegen een goed georganiseerd Lazio bleef het steken op een 1-1 gelijkspel. Club speelde niet onaardig en creëerde voldoende kansen op de zege, maar Reina hield zijn ploeg recht.

Sluwe Italianen

Philippe Clement voerde drie wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd tegen Zenit.  Mignolet nam zijn plaats onder de lat terug in, Kossounou en Deli verdreven Mechele en Ricca naar de bank. Bij Lazio veel afwezigen, met Luis Alberto en Ciro Immobile als belangrijkste namen, maar toch stond er nog meer dan genoeg kwaliteit op het veld.

Halverwege de eerste helft viel een voorzet van Diatta via Patric voor de voeten van De Ketelaere, maar die besloot naast. Als Lazio er uit kwam, was het wel gevaarlijk. Gelukkig liepen Akpa Akro en Caicedo elkaar in de weg en kopte een voorzet van Marusic gezamenlijk naast. Vijf minuten voor de rust werd Rits judo gewijs tegen de grond gewerkt door Patric. Scheidsrechter Anthony Taylor had het niet gezien, maar de VAR wel waardoor Club een strafschop kreeg. Hans Vanaken zette zich achter de bal en zette Reina op het verkeerde been. Zo mocht Club gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

Lazio begon iets beter aan de partij en liet de bal vlot rond gaan. In de vierde minuut kon Correa al een eerste keer uithalen, maar daar bracht hij Mignolet niet mee in verlegenheid. Club probeerde zich al combinerend een weg te banen door het lage blok van Lazio. Dit lukte in de tiende minuut aardig na een combinatie langs Dennis en De Ketelaere, maar Vormer werd afgeblokt. Iets voor het kwartier sloeg Roma genadeloos toe. Correa draaide zich slim vrij en plaatste de bal in de verste hoek. Na dit doelpunt trokken de Romeinen zich nog meer terug, er leek geen doorkomen aan. 

/><figcaption>Photo by Philippe Crochet / Photo News</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p><strong>Club laat de zege liggen</strong></p><!-- /wp:paragraph --><!-- wp:paragraph --><p>Er mocht gerust wat meer peper en zout in het spel van Club zitten en dat kregen we wel in de tweede helft. Rits speelde Dennis vrij, maar Reina bracht redding. Vanaken pakte even later uit met een plaatsbal maar die ging naast. Iets voorbij het uur was Rits dicht bij een doelpunt toen hij een kopbal richting de hoek verstuurde, maar Reina lag opnieuw in de weg. Halverwege de tweede helft liet Dennis een voorzet van Diatta door de benen, Sobol stond vrij aan de tweede paal maar hij trapte het leer in de lege tribune. </p><!-- /wp:paragraph --><!-- wp:paragraph --><p>Lazio had het lastig, maar kon toch even dreigen met een kopbal van Muriqi die over ging en even later moest Mignolet zelfs uitpakken met een prima tussenkomst toen Milinkovic-Savic een lange bal prima uit de lucht nam en op doel besloot. Toen Dennis een bal aan de tweede paal vrij kon ophalen, stak Reina een hand tussen de voorzet, maar Vanaken kon het leer tot bij Vormer tikken die echter naast besloot.  De Ketelaere kreeg de laatste kans toen hij zich kon vrij kappen, maar de bal week af op Hoedt en ging in hoekschop.  Lang en Krmencik werden nog in het veld gegooid, maar zij konden niets meer forceren. Club moet dus tevreden zijn met een gelijkspel, hoewel er meer in zat.</p><!-- /wp:paragraph -->
							</div>
						
						
						<div class=
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
zo
12/11
Club Brugge
13:30
Cercle Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 9 6 19
2 Gent 9 6 19
3 Anderlecht 9 4 18
4 Club Brugge 9 13 16
5 Antwerp 9 9 14
6 Genk 9 6 14
7 Sint-Truiden 9 1 13
Bekijk de hele stand