Club maakt zich op voor eerste training in Marbella

De spelers van Club Brugge hebben niet heel veel tijd gehad om bij te komen van een turbulente eerste seizoenshelft. Acht dagen na de laatste wedstrijd van 2021 moesten ze zich alweer melden op het vliegveld. Daar stapte de regerend landskampioen van België op het vliegtuig richting het Spaanse Marbella. Ze is een paar uur geleden geland en maakt zich momenteel op voor de eerste training, onder heerlijke omstandigheden.

Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw. De temperatuur in Marbella liegt er ook niet om. Het is momenteel een graad of zestien in de badplaats in Andalusië, daar waar Club Brugge zich komende week gaat voorbereiden op de tweede helft van het seizoen. In de kantoren van Jan Breydel zal het nog een paar graadjes warmer zijn. Daar worden de laatste puntjes op de i gezet voor de nakende trainerswissel. Waar Philippe Clement na ruim twee jaar afscheid neemt en gaat tekenen bij AS Monaco, zal Alfred Schreuder zijn krabbel zetten onder een contract voor anderhalf jaar bij Blauw-Zwart.

Het is nog de vraag of Schreuder zich vervolgens zal melden in Marbella. Zijn spelersgroep wordt momenteel geleid door Club NXT-trainer Rik De Mil. De Mil deed begin dit jaar al ervaring op als hoofdtrainer van Club Brugge, toen hij de met een coronabesmetting thuiszittende Clement verving. Maar bij de competitiehervatting op 15 januari zal De Mil niet op de bank zitten. Dan is het aan Schreuder de taak om het nieuwe jaar goed te beginnen. Met welke spelers dat moet gaan gebeuren, is nog maar de vraag. Club reisde maandagochtend zonder Senne Lammens, Kamal Sowah, Matej Mitrovic, José Izquierdo, Ruben Providence, Noah Mbamba en Ignace Van der Brempt af naar Spanje. Zij zitten allemaal in quarantaine.

Oefenwedstrijden

Maar ook zonder hen is er een grote kern aanwezig in Zuid-Spanje. Daar wordt woensdag in ieder geval geoefend tegen het Duitse Karlsruher. De aftrap van die oefenwedstrijd is om 15.30 uur. Het is nog maar de vraag of Clubs' tweede oefenwedstrijd ook doorgaat. Voor zaterdag staat er een ontmoeting met Feyenoord op het programma. Maar de Rotterdammers zagen wegens meerdere besmettingen binnen de technische staf en spelersgroep af van hun trainingskamp in Spanje. Of de oefenwedstrijd van zaterdag doorgaat, zal de komende dagen wel duidelijk worden.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1478021904653066240?s=20

Lees meer: