Samenvatting: Club mist penalty's en verliest ruim van FC Porto

Club Brugge speelde woensdagavond in de Champions League tegen FC Porto. Blauw-Zwart ging tegen de Portugezen op jacht naar groepswinst, maar ging hard onderuit tegen de Portugese tegenstander.

Club moest al snel een in de achteruit. FC Porto was dominanter dan Blauw-Zwart en dwong een aantal goede mogelijkheden af. In de 33ste minuut ging de bal dan toch binnen. Mehdi Taremi zette de bezoekers op voorsprong. Met de 0-1 ruststand gingen beide ploegen de rust in.

Vlak na rust volgde een bijzonder moment. Club Brugge kreeg, na interventie van de VAR, een penalty toegewezen. Deze werd echter gemist door Hans Vanaken. De doelman van FC Porto wist de inzet te keren, maar Club kreeg een herkansing. Reden van de tweede penalty was niet geheel duidelijk, waarschijnlijk door te snel inlopen van verdedigers van FC Porto. De tweede penalty werd genomen door Noa Lang, maar ook werd gemist.

Na deze gemiste kans op de gelijkmaker ging het snel bij FC Porto. In plaats van 1-1 zette Evanilson in de 57ste minuut de stand op 0-2. De Portugese voorsprong werd uitgebreid door Stephen Eustáquio en wederom Mehdi Taremi, waarmee FC Porto met een 0-4 voorsprong op rozen zat. 0-4 was tevens de eindstand, waarmee Club de voorsprong op de Portugezen ziet slinken tot slechts één punt.

Opstelling Club Brugge: Mignolet; Odoi (71. Meijer), Mechele, Sylla (71. Boyata), Buchanan; Onyedika (81. Balanta), Nielsen (80. Audoor), Vanaken; Skov Olsen (71. Nusa), Jutglà, Lang.