Club moest tot het gaatje: ''Het ging er heel hard aan toe''

Orange Pictures/Photo News

Vier dagen na het 1-1 gelijkspel tegen Beerschot boekte Club Brugge een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Lokomotiva Zagreb. De ploeg van Philippe Clement speelde weliswaar ruim veertig minuten met een man meer, maar slaagde er pas in om in de slotfase afstand te nemen van de Kroatische opponent. De bezoekers maakten er een harde wedstrijd van. ''Het ging er heel hard aan toe, maar dit wisten we al op voorhand'', vertelde Senne Lammens na afloop.

De achttienjarige doelman stond in de tweede helft onder de lat bij Club Brugge. In de eerste helft zag hij lijdzaam toe hoe zijn collega-doelman Nick Shinton pijnlijk in de fout ging. Shinton dacht de bal wel even in de voeten van Matej Mitrovic te kunnen schuiven, maar gaf de bal zo weg aan een tegenstander. Die hoefde niet te twijfelen en schoot de bal over de jonge doelman. Club Brugge kwam nog voor rust op gelijke hoogte, maar dat ging niet van harte. Het verloor zelf Clinton Mata, die na een Kroatische charge van het veld gedragen moest worden. Ook Federico Ricca kreeg een flinke schop.

''Het ging er heel hard aan toe, maar dit wisten we al op voorhand. We konden er ons wel op voorbereiden'', stond Lemmens na afloop de media van Blauw-Zwart te woord. Lemmens stond koud op het veld toen Lokomotiva Zagreb met tien man verder moest. De scheidsrechter van dienst zat er na de pauze een stuk korter op en maakte met de rode kaart een duidelijk statement richting de Kroaten. Het maakte het er echter niet eenvoudiger op voor de gastheren. ''Het was moeilijk om er door te raken, maar uiteindelijk toch een verdiende overwinning na een knappe goal van Charles'', aldus Lammens.

De talentvolle doelman gaat deze voorbereiding voor zijn kans in de hoofdmacht. Wellicht heeft Clement een basisplaats voor hem in petto in de Supercup tegen KRC Genk én bij de competitiestart. Clement dreigt Simon Mignolet immers een maand te moeten missen. Lammens weet dat hij aan de bak moet. ''De trainingen in de voorbereiding gaan er ook voor de keepers pittig aan toe, maar dat is alleen maar positief'', klonk het nog.