Club moet feestje uitstellen na overwinning van Genk

KRC Genk-trainer John van den Brom
KRC Genk-trainer John van den Brom Foto: © Ses/Photo News

Drie dagen na hun eerste ontmoeting in de Champions' play-offs leken Anderlecht en KRC Genk opnieuw af te stevenen op een gelijkspel. In de slotminuten van de reguliere speeltijd was daar echter Cyril Dessers, de vervanger van topschutter Paul Onuachu, die de bezoekers toch nog de zege bezorgde. Daardoor kan Club Brugge zondagavond nog geen kampioen spelen.

Anderlecht en KRC Genk troffen elkaar afgelopen woensdag nog in de Luminus Arena. Bij een overwinning was de ploeg van John van den Brom op twee punten van koploper Club Brugge gekomen. Ze kwam echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Blauw-Zwart haalde opgelucht adem. Vanavond volgden Philippe Clement en co de ontwikkelingen wederom nadrukkelijk op de voet. Puntenverlies van Genk zou namelijk betekenen dat Club Brugge in de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC kampioen kan spelen.

De openingsfase was echter voor de Limburgers. Nadat Paul Onuachu in het eerste kwartier al twee keer aan een doelpunt mocht ruiken, was het in de zeventiende minuut wel raak voor de Nigeriaan. Aan zijn 33ste treffer van het seizoen ging slordig balverlies van Killian Sardella vooraf. Anderlecht-doelman Bart Verbruggen kon in eerste instantie nog redden op een poging van Theo Bongonda, maar Onuachu was er als de kippen bij om de rebound tot doelpunt te promoveren. Een lekkere start voor Genk, dus.

Nmecha

Echt doordrukken konden de bezoekers niet. Integendeel zelfs. Anderlecht kwam na de vroege tegenvaller beter in de wedstrijd. Dat resulteerde na 31 minuten in de gelijkmaker van Lukas Nmecha. Via Daniel Muñoz van Genk kwam de bal voor de voeten van de huurling van Manchester City, die overtuigend raak schoot. In het restant van de eerste helft waren er nog mogelijkheden voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Bij rust was het dan ook in evenwicht.

Ook de eerste fase na rust was voor Genk, alhoewel de ploeg van Van den Brom niet echt gevaarlijk kon worden. Anderlecht kwam echter nog maar mondjesmaat van de eigen helft. Het was in de tweede helft sowieso een lange tijd wachten op een echte grote kans voor een van beide ploegen. Ook Genk kwam daar niet aan toe. Zeker niet nadat topschutter Onuachu een klein kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald. Beide ploegen leken opnieuw genoegen te nemen met een punt, ware het niet dat Cyril Dessers, notabene de vervanger van Onuachu, de bezoekers alsnog de zege bezorgde. Zijn kopbal was Verbruggen te machtig.