Club NXT beleeft opnieuw een teleurstellende avond

Club NXT is er maandagavond niet in geslaagd om zich te revancheren voor de 1-0 nederlaag tegen Anderlecht U21 van vorige week. Op eigen veld werd er niet gewonnen van de leeftijdsgenoten van OH Leuven U21. De bezoekers openden direct na de pauze de score, maar tien minuten later hing Daniel Pérez de bordjes terug in evenwicht. Het bleef echter bij 1-1.

Een week na de pijnlijke nederlaag tegen Anderlecht U21 was de opdracht helder voor Club NXT: winnen van OH Leuven U21. De voorsprong op achtervolgers Standard U21 en KAA Gent U21 bedroeg namelijk respectievelijk slechts twee en vier punten, terwijl Standard één duel minder heeft gespeeld en Gent er zelfs nog twee tegoed heeft. Club NXT kon zich dus geen puntenverlies veroorloven.

Maar winnen van de beloften van OH Leuven is nog niet zo eenvoudig. Op 3 februari verloor de ploeg van Rik De Mil nog met 2-1 in Leuven. Ze was dus gewaarschuwd voor de ontmoeting in The NEST. De Mil had in ieder geval de beschikking over een sterke ploeg. Zo hadden Senne Lammens, Cisse Sandra, Lynnt Audoor en Daniel Pérez allemaal een basisplaats. Maar de meest verrassende naam in de basiself was toch die van Jack Hendry.

De Schot was voor de winterstop een van de uitblinkers bij Club Brugge, maar komt er al een tijdje niet meer aan te pas. Om wedstrijdritme op te doen, verscheen hij maandagavond dus aan de aftrap bij Club NXT. Maar ook met Hendry in de ploeg had NXT het erg lastig tegen OH Leuven. Sterker nog, de bezoekers openden direct na de pauze de score. Een paar minuten later waren ze dichtbij de 0-2. Lammens duwde echter een vrije trap met zijn pinken tot een hoekschop.

Pérez

Club NXT moest aan de bak. Gelukkig maakte het nog voor het uur gelijk. Pérez hing de bordjes terug in evenwicht. Maar aan een gelijkspel had de thuisploeg niet zoveel. Meer zat er echter niet in. NXT zocht in de slotfase nog wel naar de bevrijdende 2-1, maar vond die niet. Zo wist de ploeg van De Mil wederom niet te winnen van OH Leuven U21. Goed nieuws was er echter wel voor Club NXT. Achtervolger KAA Gent U21 kwam namelijk niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen STVV U21. Het verschil blijft daardoor vier punten.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1500930568233656322?s=20&t=0-lV1D0Um881l9Xm05JsAQ
Lees meer: