Club NXT geeft duidelijk signaal af aan concurrentie

Club NXT is er veel aan gelegen om zo snel mogelijk terug te keren in 1B. De beloften lieten er in hun eerste wedstrijd in de Pro League U21 dan ook geen gras over groeien. De leeftijdsgenoten van Charleroi kregen op eigen veld een gênante 0-8 pakslaag.

De entree van Club NXT in 1B vorig seizoen maakte veel los. Terwijl de concurrenten van Club Brugge jaloers waren op het feit dat Blauw-Zwart zijn beloften mocht inschrijven voor het volwassenen voetbal, vonden de overige ploegen in 1B het maar niks om tegen Club NXT te spelen. Zowel Club Brugge en de beloften trokken zich er echter weinig van aan. Dat gold niet voor de Pro League. De felle kritiek op de aanwezigheid van Club NXT in 1B zette de voetbalbond serieus aan het denken. Na eindeloze vergaderingen werd besloten dat de ploeg van Rik de Mil een stap terug zou doen.

Dát om de beloftenploegen van onder anderen Anderlecht, Antwerp FC en KAA Gent ook de kans te geven om naar de tweede klasse te promoveren. En dus speelt Club NXT dit seizoen zijn wedstrijden in de Pro League U21. De avonturen van De Mil en zijn spelers in de beloftencompetitie zullen echter niet langer dan één seizoen duren. Als het althans aan henzelf ligt. Club NXT wil zo snel mogelijk terugkeren in 1B. Dat kan met ingang van volgend seizoen. Vanaf dan zullen 14 U23-teams worden geïntegreerd in 1B Pro League, Nationale en 2de amateurklasse. Vier U23-teams doen hun intrede in 1B.

De competitiestart was in ieder geval veelbelovend. De ploeg van De Mil zegevierde dus met maar liefst 0-8 op het veld van Charleroi. Op de tweede speeldag krijgen de Brugse beloften bezoek van de U21 van KV Mechelen, die maandagavond met 2-3 verloor van Antwerp FC.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1429890594139254792?s=20

Lees meer: