Club NXT geeft weinig weg, maar gaat toch onderuit

Club NXT is er niet in geslaagd om de zege op Anderlecht van vorige week een goed vervolg te geven. Waar de ploeg van Rik De Mil op eigen veld nog met 2-0 te sterk was voor de rivaal, ging ze maandagavond in Brussel met 1-0 onderuit. Daardoor nemen de problemen toch weer toe voor NXT.

Zes dagen na de 2-0 zege van Club NXT op Anderlecht U21 stonden beide ploegen wederom tegenover elkaar. De Brugse beloften veroverden vorige week de derde plek in de Pro League U21 en waren er natuurlijk alles aan gelegen om die te verstevigen. Ze traden dan ook evenals vorige week aan in een sterke elf, al kon Rik De Mil niet beschikken over Antonio Nusa.

De Noor was in de laatste weken goed op dreef bij Club NXT en dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Hij is inmiddels een vertrouwd gezicht in de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. Nusa ontbrak maandagavond naar alle waarschijnlijkheid omdat hij zich met Club Brugge voorbereidt op de bekerkraker tegen KAA Gent.

Weinig hoogtepunten

Nusa was dus niet van de partij. Maar in de personen van Cisse Sandra, Noah Mbamba, Lynnt Audoor en Cisse Sandra stonden er natuurlijk nog genoeg andere kanonnen op het veld. De openingsfase verliep echter evenals vorige week zonder hoogtepunten. Anderlecht had veel de bal, maar Club NXT hield de boel goed dicht.

Als er al sprake was van dreiging, was dat aan de andere kant. Een voorzet van Kyriani Sabbe ging echter aan iedereen voorbij en een schot van Denzel de Roeve over het doel. Het eerste schot tussen de palen kwam dan wel weer van de thuisploeg. Maar dat bracht Nick Shinton, die Senne Lammens verving onder de lat, niet in de problemen.

Club NXT had echter Pérez. De spits was in de thuiswedstrijd tegen RSCA nog de maker van de 1-0. In Brussel was hij opnieuw dichtbij de openingstreffer. Na een lange bal van Sandra kwam de bal via Romeo Vermant bij Pérez, die 'm echter iets te veel voor zich uitspeelde en daardoor niet langs doelman Bart Verbruggen kreeg.

Het was voor Club NXT wel het teken om een tandje bij te zetten. Dat leidde een paar minuten later tot een kans voor Vermant. Hij deed echter veel te weinig met een goede voorzet van De Roeve. Het was een sterke fase van NXT waarin een Brugs doelpunt ook wel even in de lucht hing. Maar de beloften wisten dat doelpunt niet te maken voor de pauze.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1498378027968913412?s=20&t=65jIFjnVT2TL3ML1F58Wew

Strafschop maakt het verschil

De eerste helft viel al met al wat tegen. Beide ploegen wilden wel, maar het respect voor elkaar was groter dan de drang om écht op zoek te gaan naar de openingstreffer. Omdat de voorsprong op de achtervolgers niet heel groot is, werd er in de tweede helft vooral van NXT wat meer verwacht. Dat moest dan wel gebeuren zonder Sandra. Hij bleef achter in de kleedkamer. Chemsdine Talbi was zijn vervanger.

Maar ook de openingsfase van het tweede bedrijf ging geruisloos voorbij. Beide ploegen loerden op een fout bij de tegenpartij, om in de tegenaanval toe te kunnen slaan. Maar zowel RSCA als Club NXT nam zo weinig risico aan de bal, dat zelfs fouten spaarzaam waren. De sfeerloze ambiance maakte het er natuurlijk ook niet beter op. Dat was vorige week wel anders, toen The NEST bijzonder goed gevuld was.

Wat wel gezegd moet worden: het spel ging lekker op en neer, waardoor er wel tempo in het spel zat. Het was echter wachten tot minuut 75 vooraleer er eindelijk sprake was van opwinding voor een van beide ploegen. Helaas voor Club NXT kreeg Anderlecht meteen een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Lucas Stassin mocht aanleggen vanaf elf meter en stuurde Shinton de verkeerde hoek in: 1-0.

Een flinke tegenvaller voor Club NXT, vooral omdat het eigenlijk helemaal niets had te vrezen van Anderlecht. De bezoekers moesten achtervolgen en waren via een kopbal van Vermant op de lat direct dichtbij de gelijkmaker. Maar een doelpunt zat er eigenlijk de hele avond al niet in voor NXT. Het enige moment van onachtzaamheid in de defensie brak de ploeg op.

Vrezen

Een teleurstellende avond en een vervelende nederlaag in de strijd om promotie naar 1B. De voorsprong op Standard, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, blijft twee punten. KAA Gent volgt op vier punten, maar heeft zelfs nog twee wedstrijden tegoed. Waar de situatie er na de thuiszege op Anderlecht zo goed uit begon te zien, moet Club NXT nu toch weer vrezen.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1498393956203311108?s=20&t=65jIFjnVT2TL3ML1F58Wew
Lees meer: