Club NXT houdt het onnodig spannend in Denemarken

PHOTONEWS 10882585 008
PHOTONEWS 10882585 008 Foto: © * Mathieu Golinvaux */ /Photo News

Club NXT is goed op weg om zich te plaatsen voor de achtste finales van de UEFA Youth. De beloften leiden na 45 minuten voetballen met 1-2 tegen Midtjylland U19. De voorsprong is er dus, maar Club NXT moet zichzelf verwijten dat het nog niet met anderhalf been in de volgende ronde staat.

Het optreden van Club NXT in de groepsfase van de UEFA Youth League verdiende een ticket voor de achtste finales. Maar zover kwam het (nog) niet. De ploeg van Rik De Mil ging op de slotdag onderuit bij Paris Saint-Germain U19. Daardoor plaatsten niet de Brugse, maar de Franse beloften zich als groepswinnaar voor de laatste zestien.

Voor Club NXT zat er niets anders op dan zich te gaan richten op de tussenronde. Via deze weg moeten De Mil en co alsnog een startbewijs veroveren voor de achtste finales. Ze zijn vooralsnog op de goede weg. Na 45 minuten leidt Club NXT tegen Midtjylland U19. Maar de 1-2 tussenstand is geen goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de eerste helft.

Dankzij een ijzersterk eerste kwartier (en een enorme blunder van de Deense doelman) leidde Club NXT na vijftien minuten al met 0-2. Antonio Nusa nam beide treffers voor zijn rekening. Club NXT kreeg vervolgens meerdere kansen om de score uit te breiden, maar die waren niet aan de Brugse beloften besteed. Midtjylland kon daar echter weinig tegenover stellen.

Maar het tempo bij NXT ging naarmate de eerste helft vorderde omlaag. Dat bood Midtjylland U19 de kans om terug te komen in de wedstrijd. De Denen maakten zelfs op gelukkige wijze de aansluitingstreffer. Daardoor is de strijd zeker nog niet gestreden.