Club NXT laat dure punten liggen tegen KRC Genk U21

Drie dagen na de teleurstelling tegen Paris Saint-Germain U19 in de UEFA Youth League stond voor Club NXT de topper tegen KRC Genk op het programma. Hoewel de beloften met onder meer Senne Lammens, Owen Otasowie en Daniel Pérez aantraden, moesten ze genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Het betekende het tweede puntenverlies op rij voor Club NXT.

De supporters van Club Brugge zullen waarschijnlijk lichtelijk verrast hebben gereageerd op de opstelling van Club NXT. Tussen de elf namen stond namelijk die van Otasowie. De Amerikaan kwam afgelopen zomer voor een slordige vier miljoen euro over van Wolverhampton, maar wacht nog altijd op zijn officiële debuut in de hoofdmacht. Voor Club NXT maakte hij daarentegen wel al een paar keer zijn opwachting. Vrijdagavond stond hij dus aan de aftrap van het thuisduel met KRC Genk. Gezien de achterstand van de beloften in het klassement een wedstrijd die ze eigenlijk hadden moeten winnen.

Maar dat gebeurde dus niet. Drie dagen nadat Club NXT een 0-2 voorsprong en daarmee de groepswinst in de UEFA Youth League uit handen gaf tegen PSG U19, kon het ook niet winnen van KRC Genk U21. De start was rampzalig voor NXT, dat binnen het kwartier op een achterstand kwam. De thuisploeg leek drie minuten later de stand alweer gelijk te trekken, maar Pérez zijn treffer ging niet door wegens buitenspel. Twee minuten later trof de Venezolaan opnieuw raak en ditmaal mocht Club NXT wél een feestje vieren. Hoewel de wedstrijd vervolgens nog ruim zeventig minuten duurde, werd er niet meer gescoord. Daar zal vooral de ploeg van Rik De Mil van balen. De achterstand op KRC Genk U21 en Anderlecht U21 blijft namelijk zes punten.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1469405409823789057?s=20
Lees meer: