Club NXT opent Pro League U21 met monsterscore

In navolging van Club YLA heeft ook Club NXT de eerste wedstrijd met een overwinning afgesloten. Waar de dames veel indruk maakten met een 4-1 overwinning op Standard Fémina, deden de beloften er nog even een schepje bovenop. De ploeg van Rik De Mil was met maar liefst 0-8 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Charleroi.

Omdat de Pro League vorig jaar besloot het aantal ploegen in 1A uit te breiden van zestien naar achttien, kwam er een plekje vrij in 1B. Als landskampioen kreeg Club Brugge de mogelijkheid om haar beloftenploeg in te schrijven voor het tweede niveau. Die mogelijkheid liet Blauw-Zwart natuurlijk niet onbenut. Zodoende maakte Club NXT vorig seizoen zijn debuut in het professionele voetbal. Hoewel de ploeg van De Mil redelijk kansloos onderaan eindigde, kon Club tevreden zijn over het debuut van de beloften. Een aantal spelers konden zich namelijk verder ontwikkelen.

Dit seizoen doet Club NXT een stapje terug. Het keert terug in de beloftencompetitie. Dat werd na lang vergaderen besloten door de Pro League. Maandagavond speelde de ploeg van De Mil haar eerste wedstrijd in de Pro League U21. Op bezoek bij Charleroi lieten de Brugse beloften er geen misverstand over bestaan: ze willen zo snel mogelijk terugkeren naar 1B. Na 45 minuten stond het al 0-4 voor de bezoekers. Amadou Sagna (tweemaal), Cisse Sandra en Mathis Servais waren op schot. In de tweede helft trok Club NXT die lijn rustig door. Via Daniel Pérez, Romeo Vermant (tweemaal) en Arne Engels werd het uiteindelijk 0-8.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1429886506441887749?s=20
Lees meer: