Club NXT scoort twee keer, maar wint niet

Rik De Mil, trainer van Club NXT
Rik De Mil, trainer van Club NXT Foto: © Ts/Photo News

Club NXT wacht nog altijd op de eerste overwinning sinds 20 november 2020. De beloften scoorden zondagavond twee keer tegen Deinze. Normaal gesproken houd je dan minimaal een punt over aan het duel, maar dat was niet het geval. De beloften kregen er vier om de oren en verloren dus opnieuw met duidelijke cijfers.

De beloften van Club Brugge boden vorige week uitstekend weerstand tegen Seraing, de nummer twee van 1B. Een goed resultaat leek er wel degelijk in te zitten, maar de ploeg van Rik De Mil kwam de tegentreffer van Antoine Bernier niet meer te boven. Vanavond kreeg Club NXT bezoek van Deinze. Onlangs was de nummer vijf van 1B nog veel te sterk voor de beloften. Met onder anderen Thomas Van den Keybus en Maxim De Cuyper zag De Mil zijn ploeg uitstekend beginnen. Na vier minuten kwam De Cuyper nog net tekort om de bal binnen te tikken, maar enkele minuten later was het wel raak. Van den Keybus joeg de bal heerlijk tegen de touwen: 1-0!

Heel lang kon Club NXT echter niet genieten van de voorsprong. Acht minuten later was het namelijk alweer gelijk. Het ging vervolgens gelijk op. Beide ploegen kregen mogelijkheden. De bezoekers benutten daar nog voor rust één van. Deinze counterde zich via De Belder naar een 1-2 voorsprong. Met die tussenstand gingen de ploegen ook aan de thee. De tweede helft was nog maar net begonnen, of de derde van Deinze lag alweer in het net. De beloften lieten de koppies echter niet hangen en vonden via Romeo Vermant de aansluitingstreffer. Het ging echter weer heel snel weer mis voor Club NXT. Eén minuut na het doelpunt van Vermant gooide De Belder het duel definitief op slot.

Daar bleef het uiteindelijk ook bij. De achterstand van Club NXT op Lierse Kempenzonen, de voorlaatste, blijft zes punten. Vrijdag 2 april hervatten De Mil en zijn manschappen de competitie met een bezoek aan RWDM.