Club NXT slaat enorme flater in eerste match van 2022

PHOTONEWS 10892370 049
PHOTONEWS 10892370 049 Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Een week later dan gepland trapte Club NXT af voor de tweede seizoenshelft. Maar de beloften maakten geen goede beurt op bezoek bij KV Mechelen U21. Sterker nog, ze sloegen een enorme flater. Waar de eerste ontmoeting met KV Mechelen nog eindigde in een 7-0 overwinning, ging Club NXT maandagavond met 1-0 onderuit.

De beloften traden aan in een sterke basiself. Ignace Van der Brempt, Noah Mbamba, Cisse Sandra en Antonio Nusa stonden maandagavond allemaal aan de aftrap. Maar hun aanwezigheid mocht niet baten. En dat terwijl Club NXT al na zeven minuten de uitgelezen kans kreeg op de openingstreffer. De beloften kregen een strafschop na een duwfout in de zestien, maar Arne Engels liet deze uitgelezen mogelijkheid helaas onbenut.

In de tweede helft maakten Van der Brempt, Mbamba en Sandra allemaal plaats. Het niveau werd er daardoor natuurlijk niet beter op. Een gelijkspel leek een lange tijd het maximaal haalbare voor Club NXT. En dat op bezoek bij de hekkensluiter. Maar in de slotfase ging het faliekant mis voor de Brugse beloften. KV Mechelen kopte zeven minuten voor tijd raak uit een hoekschop: 1-0.

Er was vervolgens nog tijd om een nederlaag te voorkomen, maar zover kwam het dus niet. Een dramatische competitiehervatting voor Club NXT, dat een overwinning heel goed kon gebruiken in de strijd om promotie naar 1B. Concurrenten KRC Genk U21, Anderlecht U21 en KAA Gent U21 wisten hun wedstrijden namelijk wel 'gewoon' te winnen.

Daardoor loopt koploper KRC Genk nog verder uit op de ploeg van Rik De Mil. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt inmiddels twaalf punten in het voordeel van de Limburgers, die wel een wedstrijd meer hebben gespeeld. Volgende week treft Club NXT Charleroi U21, waarvan op de eerste speeldag nog met 0-8 werd gewonnen. Maar dat zegt dus niet zoveel...