Club NXT slikt zonder 'grote' namen nieuwe teleurstelling

PHOTONEWS 10883655 050
PHOTONEWS 10883655 050 Foto: © Ts/Photo News

Club NXT is er vrijdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Beker van België U21. De Brugse beloften gingen met 2-1 onderuit op bezoek bij de leeftijdsgenoten van KRC Genk.

Na een wisselvallige eerste seizoenshelft was Club NXT er alles aan gelegen om goed te beginnen aan het tweede deel. Maar twee van de eerste drie wedstrijden in de Pro League U21 resulteerden in een nederlaag. Daarnaast strandde de ploeg van Rik De Mil ook nog eens in de tussenronde van de UEFA Youth League. Vorige week werd er verloren van Anderlecht U21 en afgelopen maandag kwam NXT tegen OH Leuven niet verder dan een gelijkspel.

Maar reden tot paniek is er nog niet bij Club NXT. De ploeg van De Mil staat op dit moment op een derde plek in de Pro League U21. Die geeft na afloop van het seizoen recht op promotie naar 1B. Maar Club NXT is er nog lang niet. Standard en KAA Gent volgen op respectievelijk slechts drie en vier punten, terwijl zij ook ook nog twee wedstrijden tegoed hebben.

De beloften moet de komende weken dus nog volop aan de bak. Vrijdag kon de focus even op de Beker van België. In de halve stond met het treffen met KRC Genk U21 een pittige wedstrijd op het programma. De jonge Genkies zijn namelijk nog altijd ongeslagen in de Pro League U21. En dat zal in het bekertoernooi voorlopig ook zo blijven.

De Mil kon in Limburg geen beroep doen op de 'grote' namen. Senne Lammens, Cisse Sandra en Antonio Nusa zitten immers allemaal bij de selectie van de hoofdmacht voor het uitduel met KV Oostende. Ook Daniel Pérez, Lynnt Audoor en Noah Mbamba waren niet van de partij. Waarom is ons onduidelijk. Zonder hen hield Club NXT overigens lang stand. De eerste helft kende weinig hoogtepunt, met een 0-0 ruststand als logisch gevolg.

Na de pauze was het echter binnen het eerste kwartier raak voor KRC Genk. Kelvin John zette de thuisploeg na 58 minuten op 1-0. Club NXT moest vervolgens in de achtervolging. Met succes, want twaalf minuten later maakte Noah Aelterman de Brugse gelijkmaker. Maar de bezoekers slaagden er niet in om er minstens een verlenging uit te slepen. KRC Genk kwam zeven minuten voor tijd terug op voorsprong.

Tijd voor een gelijkmaker was er nog wel, maar die kwam er niet. Het bleef bij 2-1 en daarmee komt er een einde aan het bekeravontuur van Club NXT. De focus kan nu dus volledig op de competitie en promotie naar 1B.