Club NXT vergeet zichzelf te belonen tegen Seraing

Rik De Mil, trainer van Club NXT|Tahith Chong zet een actie in tegen Charleroi|Noa Lang in actie tegen Charleroi|Matej Mitrovic tijdens Charleroi-Club Brugge
Rik De Mil, trainer van Club NXT|Tahith Chong zet een actie in tegen Charleroi|Noa Lang in actie tegen Charleroi|Matej Mitrovic tijdens Charleroi-Club Brugge Foto: © Ts/Photo News

Club NXT leed op 31 januari jongstleden een onnodige nederlaag tegen Seraing. Zondagavond kregen de beloften van Club Brugge een nieuwe kans om de nummer twee van 1B een nederlaag te bezorgen. Hoewel ze opnieuw een goede indruk maakten, gingen de drie punten wederom naar de tegenstander. Daardoor wacht de ploeg van Rik De Mil nog altijd op de eerste overwinning sinds 20 november.

Club NXT behaalde onlangs een knap punt tegen Westerlo. Dat was bij de rentree van De Mil, die in de twee weken daarvoor de leiding had bij de hoofdmacht. Het goede resultaat tegen Westerlo kreeg echter geen vervolg op bezoek bij Lommel. Hoewel de beloften op voorsprong kwamen, stapte de thuisploeg met de overwinning van het veld. Zondagavond kreeg de ploeg van De Mil al vroeg een tik te verwerken. Doelman Nick Shinton moest al na 21 minuten noodgedwongen het veld verlaten. Hij werd vervangen door Kiany Vroman.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1371180008824315906?s=20

Niet lang daarna kreeg Club NXT een goede kans om de score te openen. Ignace Van Der Brempt had tijd en ruimte om te trappen, maar bracht de bal richting doel. Hij had achteraf gezien beter voor zijn eigen kans kunnen gaan, want de doelman van Seraing kon de bal nog voordat Romeo Vermant kon inkoppen tot hoekschop verwerken. Evenals tijdens de recente ontmoeting - die Seraing nipt met 2-1 won - deed Club NXT niet onder voor de nummer twee van 1B, alhoewel de bezoekers de meeste mogelijkheden creëerden. Voor de pauze werd er echter niet gescoord, waardoor beide ploegen met een brilstand de kleedkamers opzochten.

In de achtervolging

Ook na rust was de beste kans voor Club NXT. Opnieuw waren Van Der Brempt en Vermant daarbij betrokken. Eerstgenoemde kon een diepe bal nog net binnenhouden, alvorens Vermant met een lage voorzet te bereiken. De defensie van Seraing slaagde er echter in allerijl in zijn schot te blokken. Aan de andere kant was het wel raak. Bernier trapte de bal in de verste hoek binnen. De beloften lieten hun koppies echter niet hangen en gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die vonden ze bijna via Maxim De Cuyper, die zijn poging helaas op de buitenkant van de paal zag belanden.

Club NXT probeerde uit alle macht nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Met Amadou Sagna bracht De Mil in de slotfase nog een extra aanvaller. Het waren echter de gasten die enkele minuten voor het einde de uitgelezen mogelijkheid kregen om de wedstrijd te beslissen. De scheidsrechter wees na een overtreding van Formose Mendy naar de stip, maar Vroman stopte de strafschop. De beloften slaagden er helaas niet in om aan de andere kant wél toe te slaan, waardoor ze wederom met lege handen achterbleven.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1371204068027273217?s=20

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand