Club NXT vervolgt tegen Gent jacht op de koppositie

In de UEFA Youth League staat er vooralsnog geen maat op Club NXT. De Brugse beloften zijn met nog één wedstrijd te gaan zelfs al zeker van Europese overwintering. In de competitie moeten ze daarentegen in de achtervolging. Maandagavond hervat Club NXT de jacht op de koppositie.

De ploeg van Rik De Mil debuteerde in het afgelopen seizoen in 1B. Hoewel ze het hele seizoen onderaan heeft gestaan, kon Club Brugge met een goed gevoel terugkijken op het debuut van de beloften. Een aantal spelers kon zich namelijk uitstekend verder ontwikkelen. Na afloop van het voorbije seizoen deden de beloften echter een stap terug. De Pro League gunt de beloftenteams van andere (top)ploegen immers ook een eerlijke kans om te promoveren naar 1B. Club NXT is er veel aan gelegen om volgend seizoen weer de stap naar het tweede niveau te maken. Dat bleek in de eerste twee competitiewedstrijden. Nadat Charleroi (0-8) al van het veld was geblazen, kreeg ook KV Mechelen een pakslaag: 7-0.

Club NXT leek door de Pro League U21 te razen, maar op de derde speeldag ging de ploeg van De Mil al onderuit. De 0-2 nederlaag tegen Standard blijkt nog altijd het verschil tussen koploper KRC Genk U21 en Club NXT. Beide ploegen hebben zeven wedstrijden gespeeld. De Genkies zijn nog altijd ongeslagen, terwijl NXT dus al verloor van Standard. Maandagavond komen beide ploegen in actie. Voor De Mil en co wacht een uitwedstrijd tegen KAA Gent U21, de nummer vier. Het verschil tussen NXT en KAA Gent is vier punten, terwijl de gastheer van de ontmoeting in Oost-Vlaanderen een wedstrijd meer heeft gespeeld. De Brugse beloften kunnen KAA Gent maandagavond dus op zeven punten zetten. De ontmoeting begint om 19.30 uur. Tegelijkertijd trapt koploper KRC Genk U21 af tegen Zulte-Waregem U21.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1465274621901656064?s=20
Lees meer: