Club ontmoet Refaelov voor het eerst in Paars-Wit

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/uitgerekend-refaelov-deelt-antwerp-fc-volgende-tik-uit/

Ontmoetingen tussen Anderlecht en Club Brugge worden altijd op het scherpst van de snede gespeeld. Dat zal zondagmiddag niet anders zijn. Wat de ontmoeting in de tiende speelronde van de Jupiler Pro League extra verhit maakt, is de aanwezigheid van Lior Refaelov. De Gouden Schoen van vorig seizoen maakte van de zomer de piktante overstap van Antwerp FC naar Anderlecht. Zondagmiddag staat hij voor het eerst in het paarswitte tenue tegenover zijn oude ploeg.

Anderlecht zorgde in de aanloop naar de Champions' play-offs in mei voor nogal wat ophef. Terwijl Vincent Kompany en zijn spelers zich aan het voorbereiden waren op de apotheose van het seizoen, was de club op de achtergrond al druk bezig met de invulling van de spelersgroep voor het nieuwe seizoen. Eén van de namen die de overstap moest maken naar het Lotto Park, was Refaelov. De Israëliër stond op dat moment nog onder contract bij Antwerp FC, maar was er nog niet over uit of hij dat wilde verlengen. De overeenkomst tussen de Great Old en Refaelov liep op haar einde, dus hij moest een beslissing nemen.

Dat deed hij, al was die in het nadeel van de Antwerpenaren. Hoewel Kompany hem geen basisplaats kon garanderen, was Refaelov erg gecharmeerd door de paarswitte interesse. Nog voorafgaand aan de Champions' play-offs, waarin Antwerp FC en Anderlecht zouden strijden om de derde plek, was de kogel door de kerk. Refaelov koos voor de gevoelige overstap naar Brussel. Die was niet alleen gevoelig vanwege de sportieve strijd tussen Antwerp FC en Anderlecht. Nee, vooral door zijn verleden bij Club Brugge. De rivaliteit tussen Blauw-Zwart en Anderlecht hoeven we jullie niet uit te leggen. Die spreekt voor zich. Refaelov had daar echter lak aan en trok in het voorjaar doodleuk het tricot van Anderlecht aan.

https://twitter.com/rscanderlecht/status/1404417906272784389?s=20

Gewaarschuwd

Dat was de tweede keer in een tijdsbestek van een jaar dat Refaelov Club, waarvoor hij 234 wedstrijden speelde, (veel) pijn deed. In augustus vorig jaar maakte hij ook al de winnende goal voor Antwerp FC in de finale van de Croky Cup. Refaelov wist vervolgens nog een keer te scoren tegen Club Brugge. Op 21 maart van dit jaar maakte hij de 0-2 in een wedstrijd die Antwerp FC ook met 0-2 zou winnen. Het was de laatste keer dat Club en Refaelov tegenover elkaar stonden. Zondagmiddag komt daar dus verandering in. Op Anderlecht. Blauw-Zwart is gewaarschuwd. ''Lior haalt zelfs zijn hoogste fysieke waarden ooit'', zei Kompany over zijn nieuwe vedette...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand