Club ook bij Jonge Duivels goed vertegenwoordigd

Orange Pictures/Photo News
Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2021/11/lammens-stevent-af-op-basisplaats-bij-jonge-duivels/

Dat Club Brugge niet aan de leiding gaat in de Jupiler Pro League, betekent niet dat het een slecht seizoen draait. Zo heeft de ploeg van Philippe Clement zich in de Champions League al een paar keer van haar goede kant laten zien. Dat blijft niet onopgemerkt. Niet alleen Roberto Martínez selecteerde vrijdagmiddag drie spelers van Blauw-Zwart voor de komende interlands. Ook Jacky Mathijssen, coach van de U21, doet een beroep op drie spelers van Club.

Waar de ploeg van Martínez zich komende week definitief kan plaatsen voor het WK van 2022 in Qatar, strijdt de U21 om een ticket voor het EK van 2023. De Jonge Duivels hebben nog wat goed te maken, want het EK van dit jaar ging aan hun neus voorbij. Ze zijn in ieder geval goed van start gegaan in de kwalificatiereeks. Wat heet. De U21 kwam vooralsnog vier keer in actie in de kwalificatiereeks en vier keer werd er gewonnen. Daarin was een hoofdrol weggelegd voor Loïs Openda. De rappe aanvaller wordt dit seizoen door Vitesse gehuurd van Club Brugge. Niet alleen in Arnhem maakt hij een goede indruk.

Openda scoorde namelijk al vijf keer op weg naar het EK van 2023. De Club-huurling is dan ook opnieuw opgeroepen door Mathijssen. Naast Openda zijn ook Senne Lammens, Nick Shinton en Ignace Van der Brempt van de partij. De jonkies van Club Brugge zijn eigenlijk een zekerheidje bij de U21. Een basisplaats hadden ze vorige maand echter niet. Lammens en Shinton hebben de pech dat ze met Maarten Vandevoordt de eerste doelman van KRC Genk voor zich moeten dulden. Van der Brempt lijkt komende interlandperiode wel op een basisplaats te kunnen rekenen. Hij maakte de afgelopen weken een sterke indruk bij Club. Zo werd hij na afloop van het bezoek aan Antwerp FC nog verkozen tot Man of the Match.

https://twitter.com/RoyalBelgianFA/status/1456575190486355969?s=20

De Jonge Duivels kunnen deze maand een reuzenstap richting het eindtoernooi zetten. Dan moeten ze wel zien te winnen van Turkije (thuis) en Schotland (uit). De Turken moesten er in september nog met 0-3 aan geloven. Toen was Charles de Ketelaere nog van de partij. Hij kreeg vrijdagmiddag een uitnodiging voor de nationale ploeg.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda