Club slaat belangrijke dubbelslag, maar is nog niet klaar

PHOTONEWS 10883355 027
PHOTONEWS 10883355 027 Foto: © Sebastien Smets/Photo News

'The future looks bright', klinkt het op de social mediakanalen van Club Brugge. Terecht, want met de nieuwe contracten voor Cisse Sandra en Lynnt Audoor houdt Blauw-Zwart twee toptalenten langer aan zich verbonden. Maar de clubleiding heeft nog geen reden om nu rustig achterover te gaan leunen.

In de personen van Sandra en Audoor zijn de twee uitblinkers van Club NXT meteen genoemd. Vooral in de groepsfase van de UEFA Youth League maakten zij veel indruk. Waar Sandra liefst vijf keer trefzeker was, trof Audoor drie keer doel en verzorgde hij ook nog eens drie assists. De optredens van de beloften in de UEFA Youth League bleven natuurlijk niet onopgemerkt.

Sandra stond in de bekerwedstrijd tegen Deinze voor het eerst aan de aftrap bij de hoofdmacht. Maar zijn competitiedebuut liet nog even op zich wachten. Dat volgde op 4 december in de thuiswedstrijd tegen Seraing. Als basisspeler. Sandra betaalde het vertrouwen van Philippe Clement terug met een treffer. Een paar dagen later mocht Sandra het ook op bezoek bij Paris Saint-Germain in de Champions League laten zien.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1493964359470563330?s=20&t=SXeMW8EgTXlyc0Hmf-s9dw

Mbamba

Waar Sandra inmiddels acht keer in actie kwam voor de hoofdmacht, wacht Audoor nog op zijn debuut. Maar dat lijkt een kwestie van tijd. Audoor behoorde sinds de aanstelling van Alfred Schreuder als hoofdtrainer namelijk al drie keer tot de wedstrijdselectie. Dat kan Noah Mbamba nog niet zeggen. Mbamba debuteerde vorig seizoen op de slotdag van de Champions' play-offs in de hoofdmacht van Blauw-Zwart en deed voor de winterstop nog 21 keer mee.

Maar onder Schreuder kwam Mbamba nog niet in actie. De jonge middenvelder, die ook achterin uit de voeten kan, moet Ruud Vormer, Éder Balanta en sinds afgelopen zondag ook Denis Odoi voor zich dulden. Hij zal dus geduld moeten tonen. Maar Mbamba heeft behoefte aan perspectief. Niet in de laatste plaats omdat zijn contract bij Club al over anderhalf jaar afloopt. Club zal dus ook met hem om de tafel willen om een nieuw contract te bespreken.

Lammens moet de opvolger worden van Mignolet.

Talentvolle doelmannen

Mbamba is niet het enige grote talent dat in het bezit is van een contract tot medio 2023. Ook Senne Lammens en Nick Shinton hun contracten lopen na volgend seizoen af. Dit betekent dat zij na de jaarwisseling een voorcontract kunnen tekenen bij andere clubs. Maar Blauw-Zwart is er natuurlijk alles aan gelegen om het niet zover te laten komen. Vooral Lammens lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan. Hij staat te boek als zeer talentvolle doelman en moet de opvolger van Simon Mignolet worden.

Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor Club. Maar met de nieuwe contracten voor Sandra en Audoor heeft de regerend landskampioen van België alvast een belangrijke slag geslagen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda