Club slikt eerste nederlaag van de voorbereiding

Hoewel Club Brugge zaterdagavond met een groot aantal spelers begon dat tegen een basisplaats aanzit, slaagde het er niet in om te winnen van KV Kortrijk. In tegendeel zelfs. In de laatste minuut van de derde oefenmatch van deze voorbereiding slikte de ploeg van Philippe Clement het enige doelpunt van de wedstrijd.

Amper drie dagen na de zwaarbevochten 2-1 overwinning op Lokomotiva Zagreb kreeg Club Brugge bezoek van KV Kortrijk. De Kerels zegevierden in al hun voorgaande drie oefenwedstrijden en arriveerden dus met veel vertrouwen in het Belfius Basecamp. De landskampioen begon met een sterk elftal aan haar derde oefenduel van de voorbereiding. Zo had Clement voor onder anderen Brandon Mechele, Charles de Ketelaere, Noa Lang en Odilon Kossounou een basisplaats in petto. Laatstgenoemde maakte zijn eerste minuten van deze voorbereiding.

Clinton Mata moest het treffen met KV Kortrijk daarentegen aan zich voorbij laten gaan. De Angolees viel afgelopen woensdag uit met een knieblessure. Die valt weliswaar mee, maar Club Brugge neemt liever geen risico met de sterkhouder. In de eerste helft viel er weinig te genieten. Zowel Blauw-Zwart als KV Kortrijk creëerde geen noemenswaardige kansen. Lang probeerde weliswaar een aantal keer door de defensie van de Kortrijkers te snijden, maar die stond als een huis. Aan de andere kant zag Senne Lammens - die ditmaal onder de lat mocht starten - een poging een metertje over zijn doel verdwijnen.

Wissels

Een brilstand bij de rust was dan ook een logisch gevolg van de ontwikkelingen in de eerste helft. Na de pauze begon het grote wisselen. Nick Shinton, Thomas Van den Keybus, Cisse Sandra, Ruud Vormer, Mats Rits en Mathis Servais maakten allen hun entree binnen de lijnen. Het gewenste effect bleef echter uit. Ook in het eerste kwartier van de tweede helft viel weinig te beleven. Clement bracht op het uur weliswaar Bas Dost en David Okereke nog binnen de lijnen, maar ook zij konden niet heel veel uitrichten. Aan de andere leek Club Brugge de zaken goed voor elkaar te hebben.

In de absolute slotfase moest het echter toch nog een tegentreffer toestaan. KV Kortrijk hielp via Badabosi eerst nog een goede mogelijkheid om zeep, maar in de laatste minuut was het alsnog raak. Mujakic besliste de wedstrijd in het voordeel van de nummer veertien van het afgelopen seizoen in België. Zodoende liep Club Brugge tegen zijn eerste nederlaag van de voorbereiding aan. Woensdagavond kan het zich revancheren. Dan komt Zulte-Waregem op bezoek.