Club sluit speelronde achttien af met flinke opsteker

PHOTONEWS 10958046 054
PHOTONEWS 10958046 054 Foto: © Gvg/Photo News

Club Brugge heeft de eerste wedstrijd van de terugronde in de Jupiler Pro League zonder al te veel moeite gewonnen van Zulte-Waregem: 3-0. Misschien nog wel belangrijker dan de overwinning is dat de ploeg eindelijk weer eens een clean sheet te pakken heeft.

Club Brugge kreeg vorig seizoen in 34 wedstrijden in de reguliere competitie slechts 26 doelpunten tegen. De stabiele en betrouwbare defensie was een van de redenen waarom de ploeg van Philippe Clement met een recordvoorsprong aan de Champions' play-offs begon. Maar dit seizoen straalt de achterhoede een stuk minder betrouwbaarheid uit. Niet voor niets kreeg Club Brugge in de eerste zeventien competitiewedstrijden liefst 23 doelpunten om de oren. Tel daarbij het enorme aantal tegendoelpunten in de Champions League op en het is duidelijk dat het een stuk beter moet achterin.

Clement vertelde voorafgaand aan de aftrap tegen Zulte-Waregem dat hij de voorbije dagen de focus heeft gelegd op de defensie. Maar ook in de eerste helft tegen Essevee vormde de laatste linie de achilleshiel van de ploeg. En dat was niet omdat Zulte-Waregem zo goed voetbalde, maar omdat Club de kansen wel heel makkelijk weggaf. Zo speelde Eduard Sobol de bal in de eerste helft zomaar in de voeten van Zinho Gano, terwijl Jelle Vossen een serieuze kans in de voeten werd geworpen na geklungel van Jack Hendry en Simon Mignolet. Gelukkig voor Club Brugge sprong zowel Gano als Vossen er niet goed mee om.

Het liet daarentegen wel zien dat het met het zelfvertrouwen niet helemaal goed zit achterin. In de tweede helft zag het er daarentegen al een stuk beter uit. Club gaf geen grote kansen meer weg en hield zowaar de 'nul'. De laatste keer dat de ploeg van Clement in de competitie geen doelpunt hoefde te incasseren, was op 18 september (!). Toen won Club met 0-1 op Charleroi dankzij een late treffer van Charles de Ketelaere. De Rode Duivel was zondagavond tegen Essevee opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. Hij scoorde de 1-0 en verzorgde de assist voor de 2-0 van Noa Lang.