Club speelde op Essevee beste match van het seizoen

PHOTONEWS 10937609 159
PHOTONEWS 10937609 159 Foto: © Gvg/Photo News

Na de vroegtijdige uitschakeling in Europa moet Club Brugge alles op alles zetten om de nationale dubbel te winnen. Daarvoor zal de ploeg van Philippe Clement zich eerst terug moeten knokken in de Jupiler Pro League. Om te beginnen zondagavond, thuis tegen Zulte-Waregem. Blauw-Zwart kan vertrouwen putten uit de eerste ontmoeting met Essevee.

Club Brugge was er veel aan gelegen om het seizoen goed te beginnen. De eerste officiële wedstrijd van het seizoen leverde met de eindzege van de Supercup weliswaar meteen een prijs op, maar het was Clement en co toch vooral te doen om de competitiestart. Maar die was eigenlijk niet om over naar huis te schrijven. Club begon de competitie met een 2-2 gelijkspel tegen Eupen, won vervolgens wel van Union (0-1), maar verspeelde een week later opnieuw punten, ditmaal in de stadsderby tegen Cercle. De ommekeer moest, evenals vorig seizoen, volgen op de vierde speeldag. En die kwam er ook. Althans, voor even.

Club Brugge ging op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij Zulte-Waregem. Vorig seizoen won de ploeg van Clement met 0-6 op het veld van Essevee, dus er was goede hoop dat ze opnieuw een sterke wedstrijd op de mat zou liggen. In de openingsfase leek dat er echter niet op. Essevee opende sterk en was tweemaal dicht bij de openingstreffer. Maar die viel een paar minuten voor rust aan de andere kant via Noa Lang. Dat doelpunt gaf de bezoekers vleugels, die in de tweede helft vrolijk werden uitgeslagen. Club overrompelde Zulte-Waregem en was met vier doelpunten uiteindelijk nog genadig voor de thuisploeg.