Club speelt tegen Saloniki: "Qua kwaliteit schat ik ze hoger in"

Club Brugge-fans met een sfeeractie
Club Brugge-fans met een sfeeractie Foto: © BSR Agency

Zou het dan eindelijk? Club Brugge speelt nog in de Conference League en aangezien er nog maar acht ploegen over zijn, is de eindwinst minder ver weg dan het lijkt. Het zou vanuit Belgisch oogpunt een unicum zijn.

Inmiddels is het ruim dertig jaar geleden dat er een Belgische club in een Europese finale stond. In 1993 stond Antwerp in de finale van de Europa Cup II tegenover het Italiaanse Antwerp, waarin ze het aflegden met 3-1.

Nu denkt België voorzichtig aan een nieuwe kans, schrijft Sporza. "Zonder overoptimistisch te zijn, ruikt dit toch naar een unieke kans."

Daarvoor moet echter eerst worden afgerekend met PAOK Saloniki. Het Griekse team is donderdagavond de tegenstander en voormalig Club Brugge-speler Tuur Dierckx vertelt aan 90 minutes wat voor team het is.

"Het is een echte ploeg. Gevaar kan bij hen werkelijk van alle kanten komen. Sommige jongens zijn wat op de terugweg na een mooie carrière, maar er lopen ook jonge talenten - zoals de Griek Giannis Konstantelias - rond."

Toch ziet hij mooie kansen voor Club. "Kijk, qua kwaliteit schat ik Club Brugge zelfs net iets hoger in. Cruciaal wordt volgens mij om het verschil te maken in de heenmatch, want in de return wacht er een echte Griekse heksenketel. Fans zijn hier helemaal anders - iederéén is hier heftig, terwijl er in België meer neutrale supporters in het stadion zitten."

Lees meer:
0 reacties