Club-speler klapt uit de biecht: ''Ik was echt kwaad op Leko en dacht dat het niet meer goed zou komen''

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
Cools - Wesley - Dennis - Poulain (Club Brugge - Zulte Waregem)Ivan Leko beschikt dit seizoen over een kern van maar liefst 28 spelers en dus is het - zeker zonder Europees voetbal - niet eenvoudig om al zijn manschappen tevreden te houden. Zo had Emmanuel Dennis het de voorbije maanden erg moeilijk met zijn bankzitterstatuut. Al is onze 20-jarige Nigeriaan intussen tot inkeer gekomen.Toen Club in het begin van het seizoen in een 3-4-3 systeem aantrad, kon Dennis zich volop uitleven als pure flankaanvaller. Door de omschakeling naar een 3-5-2 formatie verdween de dribbelvaardige spits echter naar het achterplan. "Toen Leko zijn systeem wijzigde, zette hij me op de bank, omdat ik niet deed wat hij wou. Ik ga eerlijk zijn: ik was bij momenten echt kwaad op hem. Ik dacht dat het niet meer goed zou komen, maar langzaam begon ik te beseffen dat ik niet kwaad moest zijn op hem, maar wel op mezelf. Omdat ik niet luisterde. Terwijl je als speler altijd moet luisteren naar je trainer. Er kunnen immers geen twee kapiteins op één schip zijn."Ik zou mezelf ook op de bank hebben gezet. Ik heb ondertussen ook door dat hij er niet op uit is om spelers af te maken. Neen, hij wil ons beter maken", beseft Dennis in Het Nieuwsblad. "Zoals hij met Vormer heeft gedaan. Dat die de Gouden Schoen gewonnen heeft, is ook de verdienste van de trainer. En hij bleef ook op mij inpraten. Ik houd wel van zijn stijl. Ik zat verkeerd door niet te luisteren naar hem. Maar ik heb geleerd uit die fouten."En dat wil Dennis het liefst van al óp het veld laten zien. "De ploeg aan prijzen helpen staat voor mij op één in een carrière. Bij aanvang van het seizoen had ik bepaalde doelen vooropgesteld. Titel, beker en 15 goals voor mezelf. Dan zag ik mezelf eind mei thuis lekker genieten met een glas champagne. De beker zal al niet meer lukken - daar was ik echt kwaad en ontgoocheld over. Dus moéten we de titel pakken. En die 15 goals kan ook nog. Ik zit nu aan 7 in de competitie. Ik voel me klaar voor money time. Het zou leuk zijn op vakantie te gaan in de wetenschap dat we volgend seizoen de Champions League inkunnen."
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
Club Brugge
18:30
Standard Liège
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Cercle Brugge 15 4 25
5 Antwerp 15 17 24
6 Genk 15 13 24
7 Club Brugge 15 12 23
8 Standard Liège 15 -5 20
9 Sint-Truiden 15 -6 19
10 Mechelen 15 -3 18
Bekijk de hele stand