Club staat vrijdag tegenover drietal oud-bekenden

PHOTONEWS 10881748 043
PHOTONEWS 10881748 043 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

De sfeer zit er goed in bij Club Brugge. Drie dagen na het indrukwekkende optreden tegen Paris Saint-Germain volgde een zwaarbevochten, maar hele belangrijke overwinning op Charleroi. Daardoor gaat Blauw-Zwart weer alleen aan kop in de Jupiler Pro League. Vrijdag krijgt de ploeg van Philippe Clement bezoek van OH Leuven, dat mogelijk met een aantal oude bekenden zal aantreden.

OH Leuven promoveerde twee seizoenen geleden naar 1A. De start van de ploeg van Marc Brys was veelbelovend. Ze bleef gaandeweg het seizoen indruk maken, maar in de slotfase van de reguliere competitie kwam de klad er flink in te zetten. Waar OH Leuven eerst nog uitzicht had op deelname aan de Champions' play-offs, liep het uiteindelijk zelfs een ticket voor play-off II mis. Zodoende ging het seizoen als een nachtkaars uit voor de promovendus.

Dit seizoen aast de ploeg van Brys op eerherstel. Dat het niet eenvoudig zal worden, bleek in de eerste twee maanden van het seizoen. OH Leuven veroverde vooralsnog pas zeven punten. Daardoor gaat het vrijdag als nummer zeventien van België op bezoek bij koploper Club Brugge. Ook Siebe Schrijvers, Kaveh Rezaei en Thibault Vlietinck konden de matige start van OH Leuven niet voorkomen. Schrijvers verruilde Club Brugge begin dit kalenderjaar voor OH Leuven, dat een slordige twee miljoen euro voor hem neertelde.

https://twitter.com/OHLeuven/status/1437797573167882240?s=20

Daarmee werd Schrijvers in één klap de duurste speler in de clubgeschiedenis. De torenhoge verwachtingen heeft hij echter nog niet waar kunnen maken. Dit seizoen scoorde hij vooralsnog pas één keer in acht wedstrijden. Rezaei kwam zelfs helemaal nog niet tot scoren. De Iraniër trok de deur op Jan Breydel van de zomer definitief achter zich dicht. Hij deed vooralsnog vier keer mee, maar wist dus nog niet te scoren. Dat geldt ook voor Vlietinck. De vleugelspeler kwam vooralsnog amper in Brys zijn plannen voor. Hij stond pas vijftig minuten binnen de lijnen.

Vlietinck wordt dit seizoen door OH Leuven gehuurd van Club Brugge. In het afgelopen seizoen kwam hij ook al op huurbasis uit aan Den Dreef. Blauw-Zwart verlengde van de zomer nog wel zijn contract, maar dat deed de club alleen om te voorkomen dat hij in 2022 gratis de deur uitloopt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda