Club start voorbereiding op enorm belangrijke weken

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/clement-ontsnapt-aan-crisis-na-belangrijke-overwinning/

Terwijl de internationals van Club Brugge zich opmaken voor de laatste interlands van dit kalenderjaar, is de overgebleven kern maandag begonnen aan de voorbereiding op de laatste fase tot de winterstop. De komende weken aast Blauw-Zwart niet alleen op de koppositie in eigen land, maar ook op een vervolg in Europa én het bekertoernooi. Kortom, het wordt een erg belangrijke periode voor Philippe Clement en co.

Club Brugge was er veel aan gelegen om het seizoen goed van start te gaan. Vorig seizoen haalde de ploeg van Clement drie punten uit de eerste drie duels. Dat was natuurlijk veel te weinig. Blauw-Zwart kroonde zich uiteindelijk weliswaar voor de tweede opeenvolgende keer tot beste van België, maar dat kon niet lang goed blijven gaan. Dat blijkt dit seizoen. Club is allesbehalve constant en heeft al veel te veel punten verloren. Voor de laatste interlandperiode van dit jaar gaf de ploeg van Clement nog een 2-0 voorsprong uit handen tegen Standard. Daardoor bedraagt de achterstand op koploper Union inmiddels vier punten.

Nu zullen er vast mensen zeggen dat dat niet zo'n groot probleem is, omdat het puntenaantal na 34 wedstrijden toch wordt gehalveerd. Vorig seizoen heeft echter bewezen dat je maar beter met een zo'n groot mogelijke voorsprong aan de play-offs kan beginnen. Zover is het echter nog lang niet. De komende weken is het voor Club van groot belang dat de achterstand op Union niet nog groter wordt. In de competitie treft Blauw-Zwart in het slot van 2021 nog onder meer KRC Genk en Anderlecht. Gek genoeg staat Club Brugge er in de Champions League eigenlijk beter voor. In een groep waarin de landskampioen van België volgens velen weinig te zoeken had, staat ze na vier duels op vier punten.

De eerstvolgende wedstrijd in het kampioenenbal wordt vooralsnog de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Dan kan Club zich namelijk verzekeren van Europees voetbal na de winterstop. Dan moet het wel zien te winnen van RB Leipzig. Dat lukte in september, maar de Duitsers vechten in Brugge voor hun laatste kans en zullen dus uit een ander vaatje tappen dan in de eigen Red Bull Arena. Voordat het zover is - Leipzig komt op de 23ste naar Jan Breydel - speelt Club vrijdag eerst de uitwedstrijd tegen KV Mechelen. Óók die is heel erg belangrijk. Bij een zege voert Club de druk op bij de concurrentie. Maandag zijn Clement en co dus begonnen aan de voorbereiding op dat duel. Met de stemming lijkt het in ieder geval goed te zitten...

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1460276408584851459?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
26/12
Club Brugge
13:30
OH Leuven
zo
8/01
Genk
13:30
Club Brugge
zo
15/01
Club Brugge
13:30
Anderlecht
do
19/01
Sint-Truiden
20:45
Club Brugge
zo
22/01
Club Brugge
18:30
Sporting Charleroi
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 17 30 46
2 Union Saint-Gilloise 17 13 36
3 Antwerp 17 13 35
4 Club Brugge 17 14 33
5 Gent 17 14 30
6 Westerlo 17 4 26
7 OH Leuven 17 4 25
Bekijk de hele stand