Club-supporters speculeren na verjaardagpost Pérez

Het is de dag van Daniel Pérez. De spits blaast maandag twintig kaarsjes uit. Althans, dat vertelt zijn paspoort. Maar de verjaardagpost van Club Brugge laat een ander getal zien. Voor supporters van Blauw-Zwart reden om te speculeren over de toekomst van Pérez.

Club Brugge wilde zich vorig jaar rond deze tijd graag versterken met een spits. In die zoektocht kwam Blauw-Zwart een paar maanden eerder al uit bij Bas Dost, maar Eintracht Frankfurt wilde hem toen nog niet zomaar laten gaan. Vlak voor de jaarwisseling had Club meer succes. Dost zette zijn krabbel onder een contract van anderhalf jaar, dat overigens na dit seizoen afloopt.

Het bleef echter niet bij de komst van Dost. Ook Daniel Pérez maakte de overstap naar West-Vlaanderen. Hij kwam over uit zijn thuisland Venezuela. Daar stond hij te boek als groot talent met een neusje voor de goal. Dat bewees Pérez bij zijn debuut voor Club NXT: binnen een paar minuten was het al raak. Ook in de hoofdmacht had hij niet veel tijd nodig om zijn eerste doelpunt te maken.

Maar afgelopen zomer maakten we pas echt kennis met de Venezolaan. Hij scoorde drie keer in twee oefenmatchen en timmerde dus serieus aan de weg. Maar in de eerste helft van het seizoen deed Philippe Clement slechts 36 minuten een beroep op Pérez. Hij liet zijn koppie echter niet hangen en bleef zijn best doen. Tijdens de trainingen, maar ook bij Club NXT.

Pérez ging onlangs mee naar Marbella en behoorde afgelopen zaterdag tot de kern voor het thuisduel met STVV. Alfred Schreuder lijkt hem een nieuwe kans te willen geven. Dat zal ook wel moeten, want Pérez heeft inmiddels een leeftijd bereikt waarop het voor zijn ontwikkeling goed is dat hij minuten maakt. Twintig kaarsjes blaast hij dus uit.

Foutje?

Club Brugge zorgt echter voor opschudding door een foto van Pérez te plaatsen met het getal 26 op zijn taart. Terwijl hij toch écht twintig jaar is geworden... Of doelt Club Brugge hier op een contractverlenging voor de Venezolaanse spits? Dat lijkt niet aannemelijk. Pérez heeft immers nog een contract tot medio 2025. Maar de fantasie van een aantal supporters kunnen wij alleen maar waarderen!

https://twitter.com/LindsayMarien/status/1483036420302381056?s=20
https://twitter.com/BertQualifo/status/1483037525556047874?s=20

Lees meer: