Club toont zich strijdvaardig na belangrijke driepunter

PHOTONEWS 10958046 054
PHOTONEWS 10958046 054 Foto: © Gvg/Photo News

Van harte ging het zeker niet, maar dankzij twee doelpunten van Mats Rits boekte Club Brugge zondagavond een belangrijke overwinning op Charleroi. Daarmee deed de ploeg van Alfred Schreuder wat ze moest doen, namelijk drie punten inlopen op Union. Het verschil blijft groot, maar Club houdt hoop in een goede afloop.

Club Brugge wist voorafgaand aan het thuisduel met Charleroi dat het een lastig avondje zou worden. De Zebra's staken immers in goede vorm. Daarnaast wonnen ze twee van hun laatste vijf uitwedstrijden tegen Blauw-Zwart. De ploeg van Alfred Schreuder was dus gewaarschuwd. Maar zondagavond kon en mocht het simpelweg niet opnieuw misgaan voor Club.

De 1-2 nederlaag in de Slag om Vlaanderen van vorige week hakte er flink in bij Club Brugge. De achterstand op koploper Union werd groter en groter, terwijl het vertoonde spel weinig vertrouwen gaf voor de nabije toekomst. De kritiek op Schreuder nam toe, maar de opvolger van Philippe Clement hield zijn hoofd koel en sprak zijn vertrouwen uit in zijn ploeg.

'We hebben heel goed kunnen werken deze week en veel trainingen gehad. Ideaal voor de nieuwe spelers om zich te kunnen inpassen', zei Schreuder in de aanloop naar het thuisduel met Charleroi. Maar het zat de coach ook in de dagen voor Charleroi niet mee. Bas Dost haakte geblesseerd af, terwijl Tajon Buchanan positief testte op COVID. Om het nog vervelender te maken, sleepte concurrent Antwerp FC vrijdagavond op het nippertje een zege op Seraing uit het vuur.

Uitgelezen kans

Het was hopen op een meevaller richting de aftrap tegen Charleroi. En die kwam er. Union leek niet meer te kloppen, maar STVV bewees het tegendeel. De ploeg uit Sint-Truiden won op het veld van de koploper en bood Club de kans om drie punten in te lopen. Meer motivatie voor het treffen met Charleroi kon de ploeg van Schreuder niet krijgen. Overtuigend was het niet, maar gelukkig liet ze de uitgelezen kans niet liggen.

'Dit zijn belangrijke punten, op naar volgende week.'

Alfred Schreuder is blij met de overwinning op Charleroi

'We zijn tevreden, maar natuurlijk moeten er nog dingen beter. Ik heb veel goede dingen gezien, maar op sommige momenten zijn we nog te slordig', toonde Schreuder zich na afloop tevreden, maar ook kritisch. De oefenmeester realiseert zich echter ook dat de drie punten het belangrijkste zijn. 'Dit zijn belangrijke punten, op naar volgende week', klinkt het op de clubsite. Dat gevoel heerste na afloop ook onder zijn spelers.

'We wisten de resultaten van de rest, maar we moeten naar onszelf kijken. Union verloor nu punten, wij vorige week. Dit was een belangrijke overwinning vandaag (zondag, red.)', aldus Mats Rits, met twee doelpunten de matchwinnaar. De achterstand op Union blijft desondanks groot, namelijk negen punten. Maar de handdoek in de ring gooien doet Club zeker niet. En waarom zou het?

In de reguliere competitie zijn er nog zeven wedstrijden te spelen, vervolgens worden de punten gehalveerd en staan er zes play-off wedstrijden op het programma. De groep straalt geloof uit, met Clinton Mata voorop. 'Er is nog een lange weg te gaan en er zijn nog veel punten te verdienen. We zijn nu in de achtervolging en blijven ervoor gaan', aldus de verdediger.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1493140455352983555?s=20&t=Q5JdlwOC2jaWBIgSPdNlDQ

Volgende halte: Eupen-uit, aanstaande zondag om 16.00 uur.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Mechelen -
za 8 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Westerlo -
zo 16 okt. 2022, 18:30
Pro League
Anderlecht -
-
Club Brugge -
wo 19 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Sint-Truiden -
za 22 okt. 2022, 20:45
Pro League
Union Saint-Gilloise -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Antwerp 9 15 27
2 Genk 9 13 22
3 Club Brugge 9 9 19
4 OH Leuven 9 3 17
5 Standard Liège 9 2 16
Bekijk de hele stand