Club trekt zegereeks door tegen Zulte-Waregem

Club Brugge heeft zondagavond voor de derde keer op rij gewonnen in de competitie. Zonder al te groot te spelen was het met 3-0 te sterk voor Zulte-Waregem. Charles de Ketelaere, Mats Rits en Noa Lang bezorgden hun ploeg drie fijne punten.

Club Brugge keerde van de week met een dubbele teleurstelling terug van de trip naar Parijs. De ploeg van Philippe Clement ging voor de vierde keer kansloos onderuit in de Champions League. De 4-1 nederlaag tegen Paris Saint-Germain kwam harder binnen dan de vorige nederlagen, omdat die betekende dat Club al klaar is in Europa. Heel lang om na te treuren had Blauw-Zwart echter niet. Er staan in de laatste weken van het kalenderjaar 2021 immers nog genoeg belangrijke wedstrijden op het programma.

Om te beginnen zondagavond, thuis tegen Zulte-Waregem. Clement besloot om zijn basiself op één positie te wijzigen ten opzichte van het bezoek aan PSG. Eduard Sobol kreeg de voorkeur boven Federico Ricca. Stanley Nsoki en Cisse Sandra behielden hun basisplaats. Sandra beloonde zijn basisdebuut in de Jupiler Pro League vorige week met een treffer tegen Seraing en kreeg tegen Zulte-Waregem de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Sobol gaf de bal goed en strak voor, maar Sandra kon zijn voet er niet goed tegenaan zetten.

De volgende mogelijkheid eindigde vervolgens wel tegen de touwen. Na een combinatie tussen Mats Rits en Hans Vanaken belandde de bal bij De Ketelaere. De Rode Duivel kapte naar binnen en schoot vervolgens raak in de korte hoek. Daarmee had Club de gewenste openingstreffer al na dertien minuten te pakken. Essevee had tot dan toe nog maar weinig laten zien. Maar na 25 minuten kreeg het opeens een dot van een kans. Sobol wilde Simon Mignolet aanspelen, maar zag Zinho Gano daarbij volledig over het hoofd. Gano kon er, gelukkig voor Club, echter niet van profiteren.

Een serieuze waarschuwing voor Club, dat er niet te makkelijk over mocht denken. Maar wie dacht dat de Brugse defensie na de reuzekans voor Gano meer op haar hoede zou zijn, kwam bedrogen uit. Na opnieuw een te korte terugspeelbal, ditmaal van Jack Hendry, tikte Mignolet de bal in de voeten van Jelle Vossen. De oud-speler van Club was echter te verrast om daarvan te profiteren. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg via Lang nog een kans op de 2-0, maar hij zag zijn poging voor de lijn worden gekeerd door een verdediger van Zulte-Waregem. Daardoor bleef het bij 1-0, tevens de ruststand.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1470133739095306243?s=20

Sandra, die vorige week tegen Seraing nog belangrijk was, zagen we na de pauze niet meer terug. Ruud Vormer kwam voor hem binnen de lijnen. Maar met de aanvoerder in het veld was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Niet voor het eerst op de avond zag de defensie van Club er niet heel goed uit. Mignolet kon de bal weliswaar tot corner verwerken, maar de situatie achterin werd er in eerste instantie niet beter op. Het beste wat je dan kan doen is zelf zoveel mogelijk doelpunten maken. En gelukkig viel de bal aan de andere kant wel met de nodige mazzel binnen. Een zwak schot van Éder Balanta werd door toedoen van Rits alsnog tot treffer gepromoveerd: 2-0.

De ruimtes werden na de treffer van Rits steeds groter. Club sneed er makkelijker doorheen en het was eigenlijk wachten op de derde treffer. Die had De Ketelaere op zijn schoen, maar hij kreeg de bal nog niet voor een tweede keer langs Sammy Bossut. Lang slaagde daar wel in. De Ketelaere slipte langs een verdediger en bood Lang een niet te missen kans: 3-0! De honger was toen nog niet gestild. Club ging op zoek naar nog meer goals. Vormer had de vierde kunnen maken, maar de kapitein schoot de bal op aangeven van Vanaken hoog over het doel.

Een vierde Brugse treffer zat er echter niet meer in. Zulte-Waregem leek er daarentegen nog wel eentje te maken. Mignolet liet de bal knullig los, waarvan Gano kon profiteren. Maar gelukkig voor Club en Mignolet werd het doelpunt na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Zo pakte de thuisploeg niet alleen drie punten, maar hield ze ook eindelijk weer een keer de nul. Daar zal vooral Mignolet heel erg blij mee zijn. De doelman moest dit seizoen al 21 keer vissen. Tegen Zulte-Waregem dus niet. Door de overwinning klimt Club over Antwerp FC heen naar de tweede plaats en brengt het de achterstand op koploper Union terug tot vier punten.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1470149802377859072?s=20
Lees meer: