"Club verdiende in een sterke tweede helft te winnen, maar.."

Club Brugge druipt af
Club Brugge druipt af Foto: © Pro Shots

Afgelopen zondag verloor Club Brugge op bezoek bij Standard met 2-1. Marc Degryse heeft de wedstrijd bekeken en beschrijft in Het Laatste Nieuws zijn analyse van de wedstrijd.

"Club verdiende in een sterke tweede helft eigenlijk te winnen, maar ik concludeer dat Club zich te kort blijft doen in beide zones van de waarheid", begint Degryse zijn analyse. "Defensief blijf ik zeggen dat Club kwetsbaar is op voorzetten en stilstaande fases.

"De Cuyper laat in zijn rug Bokadi koppen voor de 1-0 en de goal van Price bij de 2-1 is haast identiek als die van STVV vorige week tegen Club, toen Koita naar doel trapt met een deviatie bij een overmacht van drie mensen van Club", vervolgt Degryse. "Nu begint het bij balverlies van Olsen en de ploeg grijpt niet scherp in om de bal te recupereren. Ik mis bij Club leiderschap en communicatie in de defensie. Als ik zie hoe Vertonghen bij Anderlecht en Alderweireld bij Antwerp dirigeert, steekt dat af tegen de rommelige boel bij Club."

"En aanvallend is Club inefficiënt. Ik tel tegen Standard zowat tien pogingen, maar in de laatste zes wedstrijden weet Club Brugge telkens niet meer dan één keer te scoren. Op een bepaald moment begint dat toch te wegen in de hoofden. Vanaken vindt het geen crisis, maar als Club van de tien wedstrijden er slechts vier wint met 16 op 30 punten, dan komen ze niet met een mooi schoolrapport naar huis", besluit Degryse.

Lees meer:
0 reacties