Club verliest grote sponsor: "Een andere strategische keuze"

Club Brugge logo
Club Brugge logo Foto: © Orange Pictures

Een klassieke sponsor in de vorm van Belfius verlaat het Belgische voetbal. De Staatsbank stopt zijn contracten met Club Brugge en Anderlecht.

Dat gaat beide clubs miljoenen kosten. Anderlecht krijgt bijna drie miljoen per jaar van de bank, waarvoor de landskampioen elk jaar zowat één miljoen euro vangt. Belfius bevestigde op vrijdagmiddag dat het de sponsorcontracten niet zal verlengen.

De bank moet besparen. "Waarop we willen besparen? We hebben al beslist om te stoppen met voetbalsponsoring, zowel bij Anderlecht als Club Brugge. Ik wil alleen nog sporten sponsoren die ons voldoende opbrengen. Hockey, bijvoorbeeld”, zei CEO Marc Raisière aan De Standaard.

Club reageerde op het nieuws. "Wij begrijpen dat Belfius op dit moment een andere strategische keuze maakt", zegt Bob Madou, Chief Business Officer bij Club Brugge. "De groeiende internationalisering, de stijgende aandacht voor vrouwenvoetbal en CSR (Corporate Social Responsibility, red.) zorgen evenwel voor een toenemende interesse in de voetbalmarkt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
vr 2 sep. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Cercle Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 Anderlecht 4 6 9
4 Gent 4 3 8
5 Club Brugge 4 3 7
6 Union Saint-Gilloise 4 -1 7
7 Westerlo 4 1 6
Bekijk de hele stand