Club werkt met goed gevoel toe naar belangrijke februarimaand

Alfred Schreuder wist bij zijn aanstelling als hoofdtrainer van Club Brugge dat hij meteen aan de bak moest. Met de topper tegen Union en de bezoekjes aan Standard en KV Kortrijk stonden er lastige wedstrijden op het programma. Hoewel Club vier punten liet liggen in januari, kan het met een goed gevoel toewerken naar een belangrijke februarimaand.

Club Brugge sloot een teleurstellende eerste seizoenshelft op Tweede Kerstdag af met een even teleurstellende wedstrijd tegen Cercle. De ploeg van toenmalig trainer Philippe Clement ging met 2-0 onderuit en zag koploper Union nog verder weglopen. Van een crisis was weliswaar nog geen sprake. Maar dat het na de winterstop veel en veel beter moest, was duidelijk.

Het was aan Alfred Schreuder om dat voor elkaar te krijgen. Het nieuwe jaar was immers nog niet eens begonnen of Clement stond al op het punt om Club te verruilen voor AS Monaco. Gelukkig voor Schreuder stond er eerst nog een trainingskamp in Marbella op het programma, alvorens hij aan de inhaalrace in de Jupiler Pro League mocht gaan beginnen.

Die verloopt vooralsnog niet vlekkeloos. Bij het officiële debuut van Schreuder als hoofdtrainer van Club werd er weliswaar met 2-0 gewonnen van STVV. Maar heel overtuigend was het niet wat Club die avond liet zien. Een week later was het veldspel op Standard al een stuk beter, maar liet de defensieve organisatie weer te wensen over.

Blauw-Zwart verloor in Luik twee belangrijke punten in de aanloop naar de topper tegen Union. Daarin had Club uitstekende zaken kunnen doen in de strijd om deelname aan de Champions' play-offs. Maar het werd een avond om snel te vergeten. Het is lang geleden dat een andere Belgische ploeg dan Club zó domineerde in Jan Breydel.

Ontmoetingen met achtervolgers

De ploeg van Schreuder had echter de mazzel dat Union het vizier niet op scherp had staan. Daardoor bleef het gat tussen beide ploegen negen punten. Maar dat mochten er natuurlijk niet meer worden. Daarom is de zege tegen KV Kortrijk zo belangrijk. Niet in de laatste plaats omdat Club in februari tegenover achtervolgers Antwerp FC, Charleroi én KAA Gent staat.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1487912506442100752?s=20&t=mEc1DiYu19oGIaxgd35nrA

Maar eerst moet Club vlammen in de Croky Cup. Woensdag staat de eerste van de twee ontmoetingen met KAA Gent in de halve finale op het programma. ''Ze hebben een goede ploeg en een goede trainer met een tactisch plan'', is Schreuder op de clubsite lovend over KAA Gent. ''Maar wij moeten uitgaan van onze eigen kracht.''

En na het goede optreden op KV Kortrijk hebben Schreuder en zijn spelers weer een reden om uit te gaan van hun eigen kracht, al zal Club wel een stuk beter met de kansen om moeten springen...

Lees meer: