Club wil grote stap zetten richting eerste bekerwinst sinds 2015

Club Brugge was na zes groepsduels in de Champions League al klaar in Europa. Daardoor genoot de bekerwinst plots een hoge prioriteit. Woensdag kan de ploeg van Alfred Schreuder een grote stap zetten richting de eerste eindzege van de beker sinds 2015. Daarvoor moet ze wel de 1-0 voorsprong op KAA Gent met succes zien te verdedigen.

En dat belooft een hels karwei te worden. Club Brugge en KAA Gent stonden dit seizoen al drie keer eerder tegenover elkaar. Twee keer in competitieverband en een maand geleden in het kader van de heenwedstrijd in de halve finale van de Croky Cup. De eerste ontmoeting in de halve finale werd een prooi voor Club. Maar verdiend was de 0-1 overwinning zeker niet.

KAA Gent creëerde in de eigen Ghelamco Arena kans op kans. Maar waar de ploeg van Hein Vanhaezebrouck uiterst slordig omging met haar mogelijkheden, toonde Club zich dodelijk effectief. Eén van de weinige kansen die de ploeg van Schreuder die avond creëerde werd direct gepromoveerd tot doelpunt. Charles de Ketelaere kreeg de bal via de rug van Andreas Skov Olsen pardoes voor zijn voeten en schoot overtuigend raak.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1489298136908451840?s=20&t=4j5ts5R3x59oWMAWj0sW_A

Die actie van De Ketelaere maakte vooralsnog het verschil tussen beide ploegen. Maar het verschil is zeker nog niet definitief gemaakt. Dat bewees KAA Gent vier dagen na de eerste halve finale. Blauw-Zwart en de Buffalo's ontmoetten elkaar toen in de competitie. KAA Gent ging in Jan Breydel een stuk beter met zijn kansen om, terwijl Club zich steevast stukliep op de Gentse defensie. Eindstand: 1-2. Club ging voor de tweede keer onderuit tegen de rivaal, na de eerdere oorwassing in Gent in augustus.

Boost

De ploeg van Schreuder heeft dus nog wat recht te zetten. Met het goede gevoel zal het in ieder geval goed zitten. Na een moeizame start lijkt Schreuder de boel eindelijk op de rails te hebben. Charleroi en Eupen werden verslagen en afgelopen zondag moest Antwerp FC er met 4-1 aan geloven. Geflatteerd was de overwinning zeker niet; Club was simpelweg veel sterker dan de Antwerpenaren. Nog meer goed nieuws volgde dinsdag; De Ketelaere keert immers terug in de selectie.

De Ketelaere moest de topper tegen Antwerp FC nog aan zich voorbij laten gaan, maar lijkt fit genoeg om zijn ploeg naar een finaleplaats te schieten. Lijkt, want De Ketelaere trainde dinsdag niet mee met de groep. Of hij fit genoeg is om minuten te maken, zal dan ook voorafgaand en tijdens de warming-up worden besloten. Mocht de Rode Duivel niet fit genoeg blijken, is er geen reden tot paniek. Dat bewees het optreden van Club tegen Antwerp FC.

De ploeg van Schreuder zal het niveau van afgelopen zondag op z'n minst moeten evenaren om zich woensdagavond te verzekeren van een plek in de bekerfinale. Aan de motivatie mag het in ieder geval niet liggen. Het wordt hoog tijd dat Club er met de eindzege van de beker vandoor gaat. De laatste keer was in 2015, toen Anderlecht met 2-1 werd verslagen. De kans is groot dat, mocht Club de finale halen, Paars-Wit wederom de tegenstander is. Maar voordat het zover is, moeten Schreuder en co vanaf 20.45 uur afrekenen met Gent.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1498917432961998848?s=20&t=4j5ts5R3x59oWMAWj0sW_A
Lees meer: