Club wil verkopen, maar de jackpot zal het niet krijgen

Vincent Mannaert CEO van Club Brugge
Vincent Mannaert CEO van Club Brugge Foto: © Lucas Castel/Photo News

Noa Lang, Charles de Ketelaere, Odilon Kossounou. Als iemand vraagt welke spelers van Club Brugge deze zomer een stap omhoog kunnen maken, is de kans groot dat je deze drie namen als antwoord krijgt. De landskampioen zal er echter alles aan doen om haar parels te behouden. Dat betekent natuurlijk niet dat ze deze zomer helemaal niet wil verkopen. Integendeel zelfs. Een groot aantal spelers staat op de nominatie om te vertrekken. Blauw-Zwart zal er echter niet de jackpot voor ontvangen.

Evenals afgelopen zomer dreigt de spitspositie opnieuw een hoofdpijndossier te worden. Club Brugge heeft momenteel maar liefst acht centrumspitsen onder contract staan: Bas Dost, Youssouph Badji, Daniel Pérez, Michael Krmencik, Loïs Openda, Emmanuel Dennis, Kaveh Rezaei en David Okereke. Vier van hen maakten in het afgelopen (half)jaar elders op huurbasis hun minuten. Van het rijtje Openda, Rezaei, Krmencik en Dennis kan eigenlijk alleen eerstgenoemde terugkijken op een geslaagd seizoen.

De rappe aanvaller wilde in zijn derde seizoen als professional basisspeler zijn, maar had al snel in de gaten dat dat niet bij Club Brugge zou zijn. Zijn vertrek naar Vitesse pakte goed uit. Naar het schijnt willen de Arnhemmers hem zelfs definitief overnemen. In januari was er ook sprake van een definitieve transfer van Krmencik naar PAOK. De Tsjech maakte een goede indruk in zijn eerste weken. Volgens binnenlandse media duurde het niet lang voordat de Grieken Club opbelden met de vraag of ze Krmencik deze zomer over konden kopen.

Loïs Openda
Van de spitsen die door Club Brugge werden verhuurd, kan eigenlijk alleen Loïs Openda terugkijken op een geslaagd seizoen. (©Orange Pictures/Photo News)

Streep door de rekening

Of daar nog steeds sprake van is, is nog maar de vraag. Krmencik slaagde er namelijk niet in om de lijn van zijn eerste weken door te trekken. Zelf gaf hij in een eerder stadium al aan dat hij liever niet terugkeert op Jan Breydel. Dat vindt Club Brugge geen probleem. De landskampioen moet er echter wel rekening mee houden dat ze verlies gaat maken op de Tsjech. Dat zou een flinke streep door de rekening zijn voor Blauw-Zwart, dat Dennis ook al voor een minder bedrag dan gehoopt van de hand zal doen.

De Nigeriaan vertrok in januari op huurbasis naar FC Köln. Club Brugge hoopte dat hij er in Duitsland in zou slagen om zijn marktwaarde weer een beetje op te krikken, maar dat is hem allesbehalve gelukt. In de laatste wedstrijden van het seizoen deed de Duitse laagvlieger niet eens meer een beroep op Dennis. Zijn contract op Jan Breydel loopt tot medio 2022, dus Club zal hem deze zomer moeten verkopen. Dat is ook het plan, bevestigde Vincent Mannaert bij Extra Time. Transfermarkt schat zijn waarde momenteel op elf miljoen euro, maar Blauw-Zwart lijkt genoegen te moeten nemen met minder.

Keert Deli definitief terug naar Tsjechië?

Ook Rezaei heeft bij Club nog een één-jarig contract. Zijn rol op Jan Breydel is al tijden uitgespeeld. Rezaei heeft, ondanks een sterke start, een teleurstellend seizoen achter de rug. Het zal voor Club dus nog een hele klus worden om hem te verkopen. Dat wat de spitsen betreft. Simon Deli keert normaliter terug bij Club Brugge, maar zal hopen dat hij nog voor de eerste training een nieuwe werkgever gevonden heeft. Deli zijn contract op Jan Breydel loopt nog één jaar door. Blauw-Zwart zal hem dus ook willen verkopen. Maar wat voor Krmencik, Dennis en Rezaei geldt, geldt ook voor de Ivoriaan: hij zal niet voor de hoofdprijs verpatst worden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand