Club YLA aast op eerherstel, maar moet ook vrezen

Club YLA sluit de reguliere competitie zaterdagmiddag af met een thuiswedstrijd tegen OH Leuven Women. De dames azen na de pijnlijke nederlaag in de Slag om Vlaanderen op eerherstel. Maar het zou zomaar opnieuw een teleurstellende middag kunnen worden.

De reguliere competitie van de Scooore Super League nadert dus haar einde. Het is een dolle achtbaan rit geweest voor Club YLA. De Brugse damesploeg begon zonder al te hoge verwachtingen aan het seizoen. Ze had immers een teleurstellende tweede deel van het afgelopen seizoen achter de rug én er vond een trainerswissel plaats.

Dennis Moerman nam de taken over van Leo Van der Elst. Het was in eerste instantie dus nog maar de vraag of er een klik zou zijn tussen de trainer en zijn speelsters. Maar daar kregen we op de eerste speeldag van de competitie al een antwoord op. Club YLA schoot uit de startblokken en won met 4-1 van Standard Fémina. Het bleek het startsein voor een geweldige reeks.

De eerste zeven competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen. Club YLA stond fier aan kop. Zelfs titelhouder RSCA Women moest eraan geloven. Maar aan al het moois komt vaak een einde. Dat gold ook voor de sterke reeks van Club YLA. De dames verloren op 6 november bij KAA Gent Ladies en dat bleek dan weer het startsein voor een wisselvallige periode.

Achterstand

Club YLA verloor een paar dagen later ook van OH Leuven Women en raakte de koppositie definitief kwijt aan de damesploeg uit Leuven. Waar het verschil tussen beide ploegen toen nog klein was, is dat inmiddels zes punten. RSCA Women geniet zelfs een voorsprong van acht punten op Club YLA. Maar ook bij de dames worden de punten in de aanloop naar de play-offs gehalveerd.

Daarom is de ploeg van Moerman er veel aan gelegen om de reguliere competitie goed af te sluiten. Want wil ze in de nacompetitie nog aanspraak kunnen maken op de titel, mag de achterstand op OH Leuven Women natuurlijk niet groter worden. Maar het geloof in een goed resultaat zal bij Club YLA niet heel groot zijn.

Van de vijf wedstrijden na de winterstop werden er drie verloren, waaronder vorige week tegen KAA Gent Ladies (0-3). Met die cijfers verloor Club YLA in oktober ook op het veld van OH Leuven Women. Maar de Brugse dames hebben al bewezen dat ze in topwedstrijden op eigen veld boven zichzelf kunnen uitstijgen. Dat zal zaterdagmiddag opnieuw nodig zijn. De aftrap is om 14.00 uur!

https://twitter.com/ClubYLA_/status/1492438958550179840?s=20&t=87O4G3HWPKCOePtcAeChzA
Lees meer: